Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

5ο ΓΕΛ Κατερίνης. «Ματιές στο Σύμπαν και στη Γη από τους τεχνητούς δορυφόρους» 2 Μαρτίου 2012


Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στα πλαίσια του Σχολικού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ματιές στο Σύμπαν και στη Γη από τους τεχνητούς δορυφόρους» και ο Σύλλογος
Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση – επικοινωνία με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ο ΣΥ.ΠΑ.Π. σε συνεργασία με την Ε.Ε.Ρ. θα βοηθήσει τεχνικά στην διεξαγωγή συνομιλίας παιδιών του 5ου Λυκείου Κατερίνης με τον ISS Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποσκοπώντας στην προαγωγή του Ραδιοερασιτεχνισμού & την μελέτη θεμάτων σχετικών με το διάστημα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στις 17:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου & 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.
Πρόκειται για μια μακρόχρονη συνεργασία του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης με το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, τον οργανισμό ARISS και την NASA.
Οσοι επιθυμούν μπορούν έρθουν ελεύθερα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση μέσω του Internet στις εξής διευθύνσεις:
Παράκληση να αποφύγετε την χρήση συχνοτήτων στην περιοχή των 2m VHF simplex ή σε επαναλήπτες, για τις ώρες της εκδήλωσης, προς αποφυγή παρεμβολών και επηρεασμών.Για την ημέρα εκείνη έχει κληθεί η ΕΕΤΤ να κάνει εκκαθάριση συχνοτήτων και επιτήρηση για την ομαλή διεξαγωγή της επαφής με το κατάλληλο όχημα που διαθέτει.

http://portalpierias.gr/archives/4325