Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αποτελέσματα της σύσκεψης στην ΠΚΜ σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών


Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας,  με σκοπό το συντονισμό δράσεων των συναρμοδίων αρχών για την άμεση έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και την αντιμετώπιση γενικά του προβλήματος των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της ΠΚΜ, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας - Θράκης, εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ και σύμβουλος του Περιφερειάρχη για σχετικά θέματα, οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, οι Γενικοί Διευθυντές των Αναπτυξιακών Εταιριών των τ. Νομαρχιών και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στην ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη βάση οργανογράμματος που συντάχθηκε για πρώτη φορά για το σκοπό αυτό, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και καθήκοντα για τις συναρμόδιες αρχές και φορείς. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για τη διενέργεια των απαιτούμενων διαδικασιών με σκοπό την έγκαιρη έναρξη των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.