Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς έβαλε απέναντι την Αριστερά


Μετωπική επίθεση σε βάρος της Αριστεράς εξαπέλυσε σήμερα από βήματος Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρόεδρος της
Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να χαράξει μια πολιτική και ιδεολογική γραμμή ανάμεσα στον αστικό κόσμο της ασφάλειας, της σταθερότητας και της προόδου, που υπερασπίζεται σχεδόν αποκλειστικά η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση, και στην Αριστερά της άρνησης και της αντίδρασης, που δεν έχει ωστόσο να προτείνει εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
«Η Αριστερά νομίζει ότι είναι υπεράνω, και καταγγέλλει τα πάντα και τους πάσης φύσεως κακούς, χωρίς να προτείνει τίποτα. Ας κοιτάξει λίγο τον δικό της καθρέπτη. Μπορεί να μην κυβέρνησε τον τόπο, η Αριστερά ωστόσο άσκησε σημαντική επιρροή, στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, έδιωξε επιχειρήσεις με κινητοποιήσεις, ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα. Να μην μας κουνάει λοιπόν το δάχτυλο η Αριστερά», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος.
«Εμείς είμαστε πάντα υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά όταν επικράτησαν λανθασμένες απόψεις στην Ευρώπη, δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε. Αντίθετα, μεγάλο μέρος της Αριστεράς στηρίζει ακόμη πρότυπα που απέτυχαν ιστορικά. Η Αριστερά υπερασπίζεται τις ιδεοληψίες της», σημείωσε με έμφαση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσε και πάλι να ακυρώσει κάθε σενάριο μετεκλογικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη απάντηση στην ακυβερνησία.