Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μας έκανε περήφανους και στην Κύπρο!


Ολοκληρώθηκαν με κάθε επισημότητα στην Κύπρο οι διαδικασίες αδελφοποίησης του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» με την Παγκύπρια Ένωση Δρομέων Κύπρου
«ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ».

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπογράφηκε στη Λάρνακα, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ευθύνης, με σεβασμό στην πολυδιάστατη δράση των δυο συλλόγων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν πρόεδροι κοινοτήτων και συλλόγων, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, επίτιμα μέλη του αδελφού συλλόγου της Κύπρου και πλήθος κόσμου. Η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε από τον Υπουργό Υγείας Σταύρο Μαλά, ο οποίος συνυπέγραψε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης.

ΘΕΡΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Στη Μεγαλόνησο μετέβη αντιπροσωπεία του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χρήστο Μυστρίδη, τον Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Γερομιχαλό και το μέλος του Δ.Σ Στέργιο Δαδάμη .
Η φιλοξενία του αδελφού Κυπριακού συλλόγου ήταν ιδιαίτερα θερμή. Ειδικότερα, κατά την άφιξη του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» στην Κύπρο την αποστολή υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Σωκράτης Σωκράτους, ο Αντιπρόεδρος Λάζος Κωνσταντίνου, ο έφορος εκδηλώσεων Κώστας Χειμωνής, ο βοηθός ταμία Γιαννάκης Κόκκινος και ο επικεφαλής παραρτήματος Λάρνακας Χρηστάκης Χριστοφόρου.
Στο περιθώριο της τελετής αδελφοποίησης, αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής των μελών του Συλλόγου στην Κύπρο συζητήθηκαν οι κοινές δράσεις που θα αναπτυχθούν σε κάθε επίπεδο από τους δύο συλλόγους, με έμφαση στον αθλητικό, πολιτιστικό, κοινωνικό – ανθρωπιστικό τομέα.
Συζητήθηκε επίσης η προοπτική συνεχούς ανταλλαγής μελών στους προγραμματισμένους αγώνες καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Συμφωνήθηκε εν ολίγοις η αδελφοποίηση να μην παραμείνει στα χαρτιά αλλά να αποτελέσει φάρο ελπίδας, συνεργασίας, δημιουργικής συνύπαρξης.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ
Αμέσως μετά τον προγραμματισμένο αγώνα δρόμου – παράλληλα με τον οποίο διεξήχθη και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα – ακολούθησε η τελετή αδελφοποίησης των συλλόγων. Ο Πρόεδρος του συλλόγου της Κύπρου «κόλλησε» το κομμάτι του παζλ, ολοκληρώνοντας έτσι και συμβολικά την αδελφοποίηση, που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε ως αφετηρία την πόλη της Κατερίνης.
Στα μηνύματα που ακολούθησαν ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο έργο του ‘’Περικλή Δημητρίου’’ τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί το πιο δυνατό αθλητικό και όχι μόνο σύλλογο της Κύπρου», ενώ ευχήθηκε να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε.
Αναφερόμενος εξάλλου στον σύλλογο ‘’ΖΕΥΣ’’ καλωσόρισε τους εκπροσώπους του, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα στηρίξει κάθε διασυλλογική προσπάθεια, ενώ χαιρέτισε γενικότερα την αδελφοποίηση των δύο συλλόγων.
Ο Πρόεδρος Σωκράτης Σωκράτους έκανε αναφορά στο έργο του συλλόγου, μίλησε με θερμά λόγια για τον Α.Π.Σ.Δ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’ και ευχαρίστησε τον κόσμο που στηρίζει και αγκαλιάζει κάθε κίνηση του σωματείου του.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης, αφού αναφέρθηκε με ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία στην Κατερίνη και ευρύτερα στην Πιερία και την Μακεδονία έκανε μια σύντομη αναδρομή στο πολυποίκιλο έργο του συλλόγου, καθώς στην αδελφοποίηση με την Παγκύπρια Ένωση Δρομέων. Τέλος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Σωκράτη Σωκράτους για την θερμή φιλοξενία, ενώ δεσμεύτηκε ότι «ο ΖΕΥΣ»: «θα φανεί αντάξιος των απαιτήσεων της αδελφοποίησης».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ ακολούθησε δεξίωση, μετά το πέρας της οποίας ο Χρήστος Μυστρίδης κατέθεσε συμβολικά ένα ποσό για την ενίσχυση του Κυπριακού Συλλόγου. Ανταποδίδοντας ο κυπριακός σύλλογος, τον ενέταξε τιμής ένεκεν στο δυναμικό του. Παράλληλα προτάθηκε να αποτελεί τον εκπρόσωπο του στην επαρχία Κεντρικής Μακεδονίας Ελλάδος.
Ο Αντιπρόεδρος του «ΖΕΥΣ» Ευάγγελος Γερομιχαλός πρόσθεσε ότι σε προσεχές Διοικητικό συμβούλιο θα τεθεί ως θέμα η τιμητική εγγραφή του Προέδρου Σωκράτη Σωκράτους στον Α.Π.Σ.Δ. Πιερίας «ΖΕΥΣ».
Η τελετή αδελφοποίησης έκλεισε και επίσημα την αυλαία της θητείας του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ‘’ΖΕΥΣ’’.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

http://portalpierias.gr/archives/2819