Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Δρόμοι μέχρι τις κορφές των βουνών μας με τις ευλογίες του κράτους! Οι βουλευτές της Πιερίας τι έχουν να πουν γι αυτό;


Τώρα θα μπορείς να φτιάξεις ένα δρόμο μέχρι τις κορφές των βουνών μας με τις ευλογίες του κράτους! Αρκεί να έχεις άδεια εγκατάστασης κατασκευής κεραίας ή, εφόσον αυτή δεν απαιτείται,
της εκχώρησης ή της απλής έγκρισης των ραδιοσυχνοτήτων λειτουργίας.


Τόσα Δελτία Τύπου με παρεμβάσεις & επερωτήσεις στη βουλή στέλνουν οι βουλευτές Πιερίας, κάτι γι αυτό το έκτρωμα δεν είδαμε!
Σε αυτό το συμπέρασμα φτάσαμε διαβάζοντας το πρόσφατο κείμενο νομοσχεδίου που τελεί υπό ψήφιση από την Βουλή και αναφέρονται τα παρακάτω:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ΄ – ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Ρύθμιση λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς, θεμάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι΄
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Άρθρο 29
Τροποποιήσεις του ν. 3431/2006 και του ν. 2801/2000
16. Το στοιχείο Α’ της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του ν. 2801/2000 αντικαθίσταται ως εξής:
«Α. Επιτρέπεται η εγκατάσταση δομικών ή μηχανικών κατασκευών, πάνω στις οποίες τοποθετούνται κεραίες, πομποί, αναμεταδότες και άλλες συναφείς εγκαταστάσεις, καθώς και η κατασκευή των απαραίτητων συνοδών έργων αυτών (όπως οδοποιίας, οικίσκων) σε δάση, δασικές, δημόσιες χορτολιβαδικές και αναδασωτέες εκτάσεις ή σε πυρήνες εθνικών δρυμών, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος πυρκαγιάς ή ζημιάς στο δάσος, ύστερα από άδεια του οικείου Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και με την προϋπόθεση προσκόμισης της άδειας εγκατάστασης κατασκευής κεραίας ή, εφόσον αυτή δεν απαιτείται, της εκχώρησης ή της έγκρισης των ραδιοσυχνοτήτων λειτουργίας.
17. Στο σημείο β΄ του στοιχείου Ε΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 2801/2000 προστίθενται τα εξής:
«Στην περίπτωση που η επέμβαση πραγματοποιείται σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, επιτρέπεται, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η κατασκευή οικίσκου και συναφών δομικών κατασκευών, απαραίτητων για τη λειτουργία της κατασκευής κεραίας, κατά παρέκκλιση των ανωτέρω.»
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012
 ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ!