Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ομαλή η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Πιερίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομαλή η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν βάσει των δυνάμεων μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως προκληθούν»


Σε εξέλιξη βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας  και συνεχίζονται μέχρι αυτή τη
στιγμή οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου ευθύνης της.


Τα μηχανήματα των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε.Πιερίας έδωσαν για άλλη μια νύχτα μάχη προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Με τις  συντονισμένες ενέργειες των συνεργείων των  7   μηχανημάτων που επιχείρησαν να αποχιονίσουν και να προχωρήσουν στη ρίψη αλατιού, τα κυκλοφοριακά προβλήματα περιορίστηκαν και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στους δρόμους. Παράλληλα, η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενίσχυσε το έργο αποχιονισμού και των τριών Καλλικρατικών Δήμων σε περιπτώσεις που απαιτούνταν.

Ομαλά διεξάγεται αυτή την ώρα με βάση τη μέχρι τώρα εξέλιξη του καιρού,  η κυκλοφορία των οχημάτων στην 13η Εθνική Οδό προς Άγιο Δημήτριο, στην Π.Ε.Ο Κατερίνης- Θεσσαλονίκης μέχρι το ύψος της Μεγάλης Γέφυρας, στην πρώτη επαρχιακή οδό Κατερίνη- Καλλιθέα- Παραλία, στην 2η επαρχιακή  οδό  Γανόχωρα-Αι-Γιάννης- Τρίλοφος- Ρυάκια, στην 3η  επαρχιακή  οδό  Π.Κεραμίδι- Εξοχή- Τόξο-Καταλώνια- Έλαφος, στην 4η επαρχιακή οδό Κατερίνη- Ν.Κεραμίδι- Αρωνάς- Λαγόρραχη – Μοσχοπόταμος ,  στην 15η  επαρχιακή  οδό Βρύα- Ρητίνη- Χιονοδρομικό ( όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες) στην επαρχιακή οδό Ν.Έφεσσος- Κονταριώτισσα- Άγιος Σπυρίδωνας- Βροντού- Καρίτσα- Δίον, στο επαρχιακό δίκτυο Λεπτοκαρυά- Πλαταμώνα- Ν.Πόρροι- Ν.Παντελεήμονα- Σκοτίνα, στο επαρχιακό δίκτυο Σκάλα Λιτοχώρου-Λιτόχωρο καθώς και  σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Πύδνας- Κολινδρού.


Ιδιαίτερη προσοχή, όμως,  χρειάζεται  γενικότερα στις μετακινήσεις καθώς οι χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες στο οδικό δίκτυο. Οι οδηγοί να είναι πάντα εφοδιασμένοι με αλυσίδες και να τηρούν τα μέτρα της τροχαίας. Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν και να είναι  προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και άλλα επικίνδυνα σημεία.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και οι συνεργάτες της επέβλεπαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο του αποχιονισμού και σε συνεχή επικοινωνία με τους χειριστές των μηχανημάτων ενημερωνόταν για την εικόνα του οδικού δικτύου της Πιερίας.


«Με την  ετοιμότητα, το συντονισμό, την άμεση κινητοποίηση  και την καλή οργάνωση καταφέραμε και κρατήσαμε  ανοικτό όλο το  οδικό  δίκτυο  ευθύνης μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν βάσει των δυνάμεων μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως προκληθούν» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Η Σοφία Μαυρίδου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το προσωπικό των συνεργείων της Π.Ε.Πιερίας για την ακούραστη συμβολή τους στο δύσκολο έργο του αποχιονισμού.


Πολίτες που αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  στα τηλέφωνα  2351351260-1-2.