Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ανάδειξη του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» της Νάουσας στη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη


Η ανάδειξη του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» και της Νάουσας μέσα από τη νέα ταινία του σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη, συζητήθηκαν στη συνάντηση με το Δήμαρχο
κ. Αναστάσιο Καραμπατζό, που έγινε τη Δευτέρα (6/2) στο Δημαρχείο.
Το κινηματογραφικό συνεργείο με επικεφαλής τον καταξιωμένο δημιουργό, θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Νάουσας την περίοδο της Αποκριάς, και στα γυρίσματα της ταινίας περιλαμβάνονται αξιοθέατα και μνημεία της πόλης, με επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες».
Ο κ. Καραμπατζός, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την ανάδειξη του μοναδικού εθίμου και της Νάουσας μέσα από την έβδομη τέχνη και ιδιαίτερα από τον κινηματογραφικό φακό του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Νάουσας θα συνεργαστεί με τον κ. Βούλγαρη, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια.
Ο κ. Βούλγαρης, εξέφρασε τη χαρά του που θα βρεθεί στη φιλόξενη Νάουσα και θα κινηματογραφήσει το δρώμενο, το οποίο θεωρεί πολύ αξιόλογο στοιχείο της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας. Είπε επίσης, ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δήμο ένα σημαντικό μέρος του κινηματογραφικού υλικού, το οποίο ο ίδιος θα επιμεληθεί, θα παραχωρηθεί στο Δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την προβολή του δρώμενου και της Νάουσας.