Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μίκης: Με την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α, ενάντια στην αντισυνταγματική «εκτροπή»


Στο Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) που παρουσιάζει επίσημα τις θέσεις του στη 1 Φεβρουαρίου «χωράνε όλοι οι Έλληνες πλην των κρυπτοχουντικών -που είναι και
το µόνο «απαγορευτικό» µας – δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα». Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και διαχρονικά ηγέτης αντιστασιακών δράσεων στην Ελλάδα, ζητά την ένταξη όλων όσων «είναι ανεξάρτητοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη χώρα τους», «εναντίον του νέου χρηματοπιστωτικού φασισμού», στο νέο Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, χαρακτηρίζει συμβιβασμένους όλους τους υπουργούς που δηλώνουν ότι «συμφωνούν µε τον κ. Παπακωνσταντίνου, δηλαδή τον κύριο αυτουργό αυτού του εθνικού εγκλήματος». Υποστηρίζει ότι η χώρα κυβερνάται «πραξικοπηματικά» από αυτούς που «εφαρμόζουν στην πράξη το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις που, όπως είδαμε, αντιβαίνουν τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό δίκαιο» και επειδή «δεν έχουν την ουσιαστική στήριξη του εκλογικού σώματος, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ απώλεσε ένα εκατ. και η Ν∆ δύο εκατ. ψηφοφόρους».
Υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βάσει του Συντάγματος , είναι «υποχρεωμένος να αντιδράσει σε περίπτωση κατάφωρων παραβιάσεών του, όπως συμβαίνει σήμερα».
Για τον πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωράκης, υποστηρίζει ότι «αν δεν μπορεί να σταθεί ως εθνικός ηγέτης, τότε είναι καλύτερα να παραιτηθεί και να µη δεχθεί να γίνει ο πρωθυπουργός της κατάλυσης του ανεξάρτητου και κυρίαρχου ελληνικού κράτους», διότι «δεν υπάρχει ούτε µία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να συγχωρήσουν οι Έλληνες αυτό που πάει να γίνει. Η Ιστορία αργεί καμιά φορά αλλά είναι δίκαιη και σκληρή στην τελική της κρίση».
Ο κ. Θεοδωράκης εκφράζει την άποψη ότι τα έθνη-κράτη «είναι ανάχωμα απέναντι στην αυτοκρατορία του χρήματος», αλλά ταυτόχρονα η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α είναι υπέρ του διεθνισμού διότι δίνει «προοδευτικό περιεχόμενο στον εθνισμό τους, που δόλια κάποιοι τον συγχέουν µε εθνικισμό» και σημειώνει: «Θα πρέπει να είναι κανείς εντελώς τυφλός για να µη βλέπει πόσο αναγκαίος είναι ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία, για να πάρει ξανά ο ελληνικός λαός τον έλεγχο του κράτους του».


http://www.eklogika.gr/news/7657