Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΔΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ: Απαξιώνεται η Βόρεια Πιερία..


Συνεδρίασε την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με την απαξίωση της Βόρειας Πιερίας από το κεντρικό κράτος, ασχολήθηκε το δημοτικό συμβούλιο
Πύδνας-Κολινδρού κατά την τελευταία συνεδρίασή του το απόγευμα της Πέμπτης. Αιτία, το κλείσιμο σημαντικών υπηρεσιών για τους πολίτες, όπως η ΔΟΥ, το ΙΚΑ και η Εθνική Τράπεζα Αιγινίου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος εκφράζοντας την αγανάκτηση του για το γεγονός πως ήδη έχουν απομακρυνθεί αρκετές δημόσιες υπηρεσίες από την περιοχή, αλλά και για τους ψίθυρους που ακούγονται για επικείμενο «λουκέτο» και άλλων υπηρεσιών, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Κολινδρό. Ένα τέτοιο γεγονός θα άφηνε «γυμνή» την βόρεια Πιερία στην αντιμετώπιση τέτοιων κινδύνων.

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού σημείωσε πως ακόμη και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις στην περιοχή, καθώς σε ορισμένα Περιφερειακά Ιατρεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε, ενώ ακόμη και στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου παρουσιάζονται κενά στις θέσεις ιατρών. «Ο Δήμος μας είναι το πρώτο θέμα της οικονομικής κρίσης. Αλλά για ποια οικονομία μιλάμε, όταν η λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών έχει ελάχιστο κόστος».

Σύμφωνος με τα παραπάνω ήταν και ο Βαγγέλης Λαγδάρης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως ότι φεύγει από την περιοχή είναι εις βάρος των πολιτών.
Έπειτα, άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση ήταν η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων. Η ροή με την οποία η κυβέρνηση αποστέλλει χρήματα στους δήμους για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Στα σχολεία του Δήμου Πύδνας Κολινδρού οι βασικές ανάγκες καλύπτονται μέχρι στιγμής από το δήμο. «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί ένας Δήμος να ασκεί και χρέη Υπουργού Παιδείας ή Υγείας. Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες άλλων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύζος.

Ο κ. Λαγδάρης από την πλευρά του ζήτησε να γίνει ιεράρχηση των αναγκών που έχουν τα σχολεία και να στηριχθούν εκείνες οι μονάδες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Χλεμές τόνισε πως υπήρχαν περίοδοι όπου οι σχολικές επιτροπές λειτουργούσαν χωρίς οικονομικά προβλήματα, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής οι βασικές ανάγκες των σχολείων καλύπτονται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση δεν θα υπάρξουν προβλήματα.


http://www.olympio-bima.gr/