Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στη ΔΕΗ του “βασιλιά Αρθούρου”

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Αρθούρος Ζερβός, με αφορμή τα νέα-αυξημένα-τιμολόγια της επιχείρησης, παρουσίασε το συνολικότερο πρόβλημα ρευστότητας. Στο «βασίλειο» της ΔΕΗ κάτι δεν πάει καλά, κι αυτό το πληρώνουν οι καταναλωτές. Δηλαδή, αυτοί
που δεν ευθύνονται για τα χάλια της επιχείρησης.

Κατά την άποψη του «βασιλιά» Αρθούρου οι αυξήσεις δεν φθάνουν να καλύψουν τις ανάγκες της ΔΕΗ. Είπε, λοιπόν, πως η αύξηση στα τιμολόγια θα έπρεπε να είναι 15% και όχι 9,2% που αποφασίστηκε από τον πολιτικό του προϊστάμενο. Μπορεί ο άνθρωπος να έχει το δίκιο του, αλλά προφανώς, όπως κάθε «βασιλιάς», βρίσκεται στο κόσμο του.

Για την ακρίβεια στον μικρόκοσμο της ΔΕΗ του κυρίου Φωτόπουλου και των άλλων «Σπαρτακιστών», που ουσιαστικά κυβερνούν το «βασίλειο» της επιχείρησης κοινής οφέλειας ή αν προτιμάτε αφέλειας των ταλαίπωρων καταναλωτών. Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι ότι, δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι η νέα αύξηση, ουσιαστικά θα δώσει τη χαριστική βολή στην παραγωγή και θα μειώσει περαιτέρω τα έσοδα, αφού πολλοί καταναλωτές δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Αν η ΔΕΗ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό, εξαιτίας κακής διαχείρισης και αθρόων προσλήψεων, είναι προτιμότερο να κλείσει και όλοι αυτοί οι πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι να πάνε σπίτια τους. Αν ο κύριος Βλαστός ή όποιος άλλος στη θέση του, δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να τη δώσουν στους ιδιώτες που ξέρουν και μπορούν. Όσο κι αν αντιδρούν οι βολεμένοι της ΔΕΗ, αυτό που συμφέρει τους καταναλωτές αλλά και τα συμφέροντα του κράτους, είναι η πλήρης απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας. Διαφορετικά το «βασίλειο» της ΔΕΗ θα συνεχίσει να επιβιώνει σε βάρος των καταναλωτών.


http://www.statesmen.gr/