Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αναγκαία η βελτίωση των υποδομών στο Χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου


Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου μετέβη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Χιονοδρομικού
Κέντρου, Φώτη Δρούγκα, για την εξέταση των προοπτικών αναβάθμισης τόσο του Χιονοδρομικού Κέντρου, όσο και της ευρύτερης περιοχής του Ελατοχωρίου.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου, Νικόλαο Γκλάρα, τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, Θεόδωρο Αγοραστό και τους Ειδικούς Συνεργάτες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο και Παναγιώτη Τερζόπουλο, ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Χιονοδρομικού Κέντρου, στις εγκαταστάσεις και στις πίστες του κέντρου.

Η Σοφία Μαυρίδου συζήτησε με τον Φώτη Δρούγκα θέματα διοίκησης , τις ελλείψεις που εντοπίζονται αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης τόσο του χιονοδρομικού όσο και της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εμφανίστηκε ευχαριστημένη από τις υπάρχουσες υποδομές και την παροχή των υπηρεσιών στους επισκέπτες, καθώς το χιονοδρομικό διαθέτει ιατρείο - Σταθμό Α' Βοηθειών με μόνιμο γιατρό ενώ έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας. Άλλωστε, σημαντική έκρινε η Σοφία Μαυρίδου την παρουσία του Χιονοδρομικού Ομίλου Κατερίνης και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης στο χώρο, όπου από το 2009 διαθέτουν μόνιμη στέγη.

Ωστόσο, πρότεινε τη βελτίωση τόσο των υποδομών όσο και των υπηρεσιών που -όπως είπε- θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

"Η ανάπτυξη και προβολή του χειμερινού τουρισμού αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Ο εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών χιονοδρομικών εγκαταστάσεων θα βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση, αποφέροντας παράλληλα πολλά οφέλη στην τοπική μας οικονομία. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα αξιοποιήσει τις πολλές δυνατότητες και προοπτικές ανάδειξης που διαθέτει αυτή η προικισμένη περιοχή της Πιερίας, για να τονώσουμε τόσο τον τουρισμό και κατ' επέκταση την οικονομία." δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας να διαθέσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο μηχανήματα για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών και ειδικότερα εκχιονιστικού μηχανήματος για τις ανάγκες της χειμερινής περιόδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε ότι "οφείλουμε στους Πιεριείς να δουλέψουμε συλλογικά για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της τοπικής ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία υποδομών. Βασική επιδίωξη είναι η περιοχή να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει ένα σημαντικό ρόλο στην περιφέρεια".


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/