Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η καγκουρό φέρνει την Ελληνική μυθολογία στα σχολεία της Αυστραλίας!!!


Το υπουργείο παιδείας τής Αυστραλίας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο τής Μελβούρνης , προκειμένου να διδαχτεί, και να εμπεδωθεί η ελληνική μυθολογία σε μικρούς μαθητές ,υιοθέτησε

μια εκπληκτική μέθοδο διδασκαλίας. Ο καθένας μας μπορεί να νιώσει ανάλογα αντιφατικά συναισθήματα: χαρά, ντροπή, υπηρηφάνεια, αλλά κυρίως εθνική ταπείνωση. Για να γίνει όμως απόλυτα κατανοητό και ακριβώς τι περιγράφουμε καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!
 http.www.wingedsandals.com/.

Πρόκειται, όπως εύκολα θα διαπιστώσετε για μέριμνα που έλαβε το υπουργείο παιδείας τής Αυστραλίας για να γίνει το μάθημα για μικρούς μαθητές πιο ελκυστικό…! Με μια σειρά κινούμενων σχεδίων ,στην οποία περιγράφονται τα σημαντικότερα κεφάλαια τής Ελληνικής μυθολογίας…!
Σε αντίθεση με την Αυστραλία η χώρα μας δεν καταφέρνει για πολλοστή φορά και φέτος τα προβλεπόμενα…γιατί…;;;


Εντός ,τής χώρας, ο Ελληνικός πολιτισμός ,αλλά και μαζί το σημαντικό μάθημα τής ελληνικής μυθολογίας αποτελούν κενό γράμμα για την ελληνική παιδεία, αντίθετα, με το ζήλο και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από το υπουργείο προκειμένου οι μαθητές μας να εμπεδώσουν την αντίστοιχη εβραιοχριστιανική μυθολογία…!
Έτσι ενώ η Ελληνική παράδοση διαμορφώνει συνειδήσεις ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου …!

Εντός τής Ελλάδος φροντίζουμε οι μαθητές μας να είναι ξεφτέρια στον Μωυσή τον Αβραάμ, και την Σάρα...! Ωστόσο για τής ευαισθησίες που επικαλούνται για την πατρίδα, δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας…!
Πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές σε αυτά που φανερώνουν θερμά τον δικό μας πολιτισμό…! Και όχι να εισάγουμε την μακραίωνη ιστορία μας αλλά και την ελληνική σκέψη, από ξένα πανεπιστήμια, και ιδρύματα…!
Βάζοντας προτεραιότητα την κομματικοποιημένη αγάπη προς την πατρίδα ,και κάθε φορά αναλόγως … στα δικά μας παιδιά, στον καραγκιόζη, και στα πρωινάδικα. Με αυτές τις επιδόσεις η κοινωνία μάς έχασε την ψυχή τής.
Το πρόβλημα τής ελληνικής κοινωνίας είναι ότι έχει αποξενωθεί από κάθε τι δικό της, από κάθε, Ελληνική αξία της αρχαιότητάς …! Οι επίδοση τής Αυστραλίας στην ελληνική μυθολογία είναι ενδεικτική …
Ας το αντιληφθούμε, επιτέλους, και εμείς!!!!!!!!!!!!!!!!!

10/ 1/ 2012 Λεπτοκαρυά
Αν οι αλήθειες μας συγκινούν ας μας προβληματίσουν
Γιάντσιος Κωνσταντίνος
τ.αντιδήμαρχος ανατολικού Ολύμπου


http://olymposorfeas.blogspot.com/