Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η αρχή του τέλους;

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ


Το πολυνομοσχέδιο… Βενιζέλου, όπως είναι η κωδική ονομασία του, εισέρχεται σήμερα στο Κοινοβούλιο για συζήτηση. Περιλαμβάνοντας
μια σειρά από επώδυνες διατάξεις και αιματηρές για την κοινωνική συνοχή αλλά και το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων παραμέτρους. Καθ’ υπαγόρευση της τρόικας φυσικά, η οποία απαιτεί συγκεκριμένες, μετρήσιμες ως προς την αποτελεσματικότητά τους πράξεις, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το πολυνομοσχέδιο φυσικά θα ψηφιστεί, τουλάχιστον επί της αρχής του, καθώς θα το στηρίξουν και τα άλλα δυο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Με την… υλοποίηση των μέτρων του, υπάρχουν αμφιβολίες, τις οποίες εκφράζει και η ίδια η τρόικα.

Η ψήφιση του πολυνομοσχέδιου, είναι πιθανό να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για την παραμονή της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου στην εξουσία, καθώς θα επιδεινώσει περαιτέρω τις συνθήκες καθημερινής διαβίωσης της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ιδιαίτερα μάλιστα της μεσαίας τάξης, η οποία απειλείται με κοινωνικό αφανισμό.

Μια κοινωνία ενεργών πολιτών που έχει προ πολλού υπερβεί τα όριά της, βλέπει τον λάθος προσανατολισμό της χώρας να παραμένει… λάθος. Η «έκρηξη» λοιπόν μοιάζει θέμα χρόνου. Και θα εκδηλωθεί σε δυο φάσεις: Στην άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ώστε να δοθεί πολιτική λύση στο εθνικό αδιέξοδο, και εν συνεχεία, στην παραδειγματική τιμωρία στην κάλπη όλων εκείνων που συνεχίζουν να μιλούν για… μεταρρυθμίσεις μέσω του Μνημονίου, σε μια κοινωνία όπου η ανεργία καλπάζει.


http://www.statesmen.gr/