Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Το μανιφέστο του Αντώνη Σαμαρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ


Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα «New Europe», προσφέρει επαρκές δείγμα γραφής του
πολιτικού μανιφέστου με το οποίο πορεύεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ενόψει μιας κρίσιμης για την Ελλάδα εκλογικής αναμέτρησης, από την οποία αναμένεται να εξέλθει νικητής, με θριαμβευτικά ποσοστά, και να είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει, από το αξίωμα του πρωθυπουργού, να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εστιάζει στην ανάγκη υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής. Μιας κρίσιμης παραμέτρου για το παρόν και το μέλλον του τόπου, που διερράγη βιαίως, εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών του Μνημονίου. Για το οποίο βέβαια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε εξαρχής προβλέπει ότι θα οδηγούσε σε εμβάθυνση της κρίσης χρέους της ελληνικής οικονομίας, αντί να λειτουργήσει ως παράγοντας… λύτρωσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο έργο το οποίο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, προκειμένου να προκηρυχθούν στη συνέχεια πρόωρες εκλογές. Και εκεί, μπροστά στην κάλπη, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ανεμπόδιστα και ανεπηρέαστος για το μέλλον του τόπου, δίνοντας πολιτική λύση στο σημερινό αδιέξοδο.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε ότι δεν θα αφήσει περιθώρια σε όσους επιχειρήσουν να βάλουν φραγμούς και εμπόδια στην πορεία του τόπου προς το μέλλον. «Πρέπει να είμαστε σκληροί με όσους δεν βλέπουν την πραγματικότητα, και δεν λαμβάνουν υπόψη τις ευαισθησίες όλων των Ελλήνων», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.


http://www.statesmen.gr/