Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στ. Τζουμάκας: Υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, ενάντια σε Μνημόνια και «μερίδα» του ΠΑΣΟΚ!


«Υποψήφια να είναι η προοδευτική πολιτική», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του
ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, ανακοινώνοντας ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τάχθηκε κατά του «μονόδρομου» των δύο Μνημονίων και της ασκούμενης «νεοφιλελεύθερης πολιτικής» ενώ για το ΠΑΣΟΚ πρότεινε συλλογική ηγεσία με δύο αντιπροέδρους.
Καυστικός υπήρξε ο κ. Τζουμάκας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα προκειμένου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, απέναντι στους σημερινούς υπουργούς – πιθανούς διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Είπε χαρακτηριστικά, ότι όπως όλοι οι «αυριανιστές» είχαν γίνει «εκσυγχρονιστές», έτσι και όλοι οι «μνημονιακοί», τώρα «λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο», αποφεύγοντας να πουν ότι απέτυχε η πολιτική τους, αλλά εμμένοντας στην αλλαγή προσώπων. Ζητούν «να φύγει ο Παπανδρέου για να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη».
Ο πρώτος επίσημος διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την πολιτική που ακολούθησε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά σημείωσε ότι είναι «άλλο να ηττάται μια πολιτική και άλλο να συγκεντρώνεται μια ομάδα ανθρώπων της εξουσίας που με πρωτοφανή μέσα θέλουν να καταλάβουν την ηγεσία ενός κόμματος, προβαίνοντας σε πρωτοφανείς κανιβαλισμούς για την πολιτική, ενώ δεν έχουν να πουν τίποτα για την έξοδο από την κρίση».
Ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν πάντα «απέναντι σε εκφυλιστικά φαινόμενα, τόσο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και στις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και απέναντι σε παρασιτικές δραστηριότητες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».
Όχι μόνο τάχθηκε κατά του μονόδρομου του Μνημονίου, αλλά και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που τα δύο τελευταία χρόνια, «όλο το υπουργικό Συμβούλιο καθώς και ορισμένα στελέχη υποστήριξαν και εφάρμοσαν αυτήν την πολιτική, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων», αλλά και κατά της υπογραφής της νέας συμφωνίας η οποία θα είναι ακόμα πιο οδυνηρή για την κοινωνία. «Η απειλή για ένα νέο μνημόνιο αποτελεί τόσο για τους εμπνευστές του -από το νεοφιλελεύθερο Διευθυντήριο της ΕΕ- μεγάλη ανευθυνότητα όσο και για την παρούσα κυβέρνηση δείγμα ότι είναι εκτός κάθε οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Το επαναλαμβανόμενο εμπόριο του φόβου περί χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, ούτε επαληθεύτηκε, ούτε θα επαληθευθεί», υποστήριξε ο κ. Τζουμάκας.
Κατηγόρησε τους «αξιωματούχους» ότι λειτουργούν ως «υπάλληλοι» προς τους «χορηγούς» .
Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τζουμάκας υπήρξε εξαιρετικά δριμύς προς τα στελέχη του. Είπε ότι «η διαπλοκή, το διευθυντήριο της ΕΕ, και ελεγχόμενοι βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης προέβησαν σε πρωτοφανείς ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία και τη δημοκρατία, αλλά προέρχονται από άλλους χώρους προκειμένου να οδηγήσουν τον πρωθυπουργό σε παραίτηση, οργανώνοντας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Επίσης, ένα υποστήριξε ότι ένα «τμήμα του ΠΑΣΟΚ που έχει γίνει παράρτημα επιχειρηματιών και ορισμένων ΜΜΕ», καλώντας τους «να σιωπήσουν ή να παραιτηθούν».


http://www.eklogika.gr/news/7549