Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 24η Agrotica


Ισχυρή θα είναι η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 24η AGROTICA, στη διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, που θα διεξαχθεί από  1 έως και 5
Φεβρουαρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη  Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη,  που σκοπό έχει να προωθήσει την αγροτική ανάπτυξη αλλά και να ενημερώσει για την  τεχνολογία και τις τελευταίες εξελίξεις στον ευρύτερο αγροτικό τομέα.

Ένας από τους βασικότερους στόχους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η ανάδειξη των τοπικών της  προϊόντων,  θα τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο της έκθεσης AGROTICA 2012.

Αρίστης ποιότητας προϊόντα που παράγει η εύφορη  Πιερική  Γη και που απαρτίζουν το  αγροτικό καλάθι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  όπως ακτινίδια Π.Γ.Ε., κρασιά Π.Γ.Ε., τσίπουρο,  ελιές, λάδι, τυροκομικά προϊόντα, μέλι, τσάι Ολύμπου, αρωματικά φυτά, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, σταφύλια, κάστανα, ρόδια, στέβια, τρούφα, σιτηρά, καπνό, βαμβάκι,  κ.α. θα προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να αναδειχθούν, να εδραιωθούν στην αγορά και να ενισχυθούν οι αγρότες της Πιερίας.


Τα ποιοτικά αγαθά της Πιερίας θα κοσμούν το περίπτερό της -σε έναν καλαίσθητο  χώρο περίπου 20 τ.μ. στο ισόγειο του κτιρίου 7 της Δ.Ε.Θ.-προσελκύοντας τους επισκέπτες της έκθεσης. Το stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι ενταγμένο σε ενιαίο χώρο 120 τ.μ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

« Η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με στοχευμένες δράσεις συμβάλλει στην υποστήριξη, προβολή και ανάδειξη τόσο των τοπικών ποιοτικών της προϊόντων όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Πιερία στον κλάδο της γεωργίας» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας για τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 24η AGROTICA.


Όπως επεσήμανε η Σοφία Μαυρίδου, η διαμόρφωση δυνατής ταυτότητας της Πιερίας,   μέσω των πιστοποιημένων της  τοπικών προϊόντων  θα βοηθήσει  στην τουριστική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία.

 «Για να αντιμετωπίσουμε  την κρίση πρέπει να στηρίξουμε τις  τοπικές μας επιχειρήσεις αλλά και να προωθήσουμε ενέργειες για τη δημιουργία δικτύου προβολής των ποιοτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους και των υπηρεσιών που παρέχουν» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις ενδιαφερόμενες  τοπικές  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα και εξυπηρετούν παραγωγικές αλλά και υποστηρικτικές ανάγκες του αγροτικού τομέα,  να συμμετάσχουν  στην 24η Agrotica, μέσα από το stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  χωρίς καμία οικονομική  επιβάρυνση.

Για δηλώσεις συμμετοχής,   στη  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ( τηλ: 2351 351 200 κος Χηνόπουλος και  2351 351 267 κα Βουλτσίδου, FAX: 2351 351 268 και email: georgias@pieria.pkm.gov.gr) μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2012.