Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Παραδοσιακή χορωδιακή μουσική στη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ι.Σακελλαρίδης»


Μετά τη συγκρότηση τμήματος «καντάδας», με συμμετοχή αποκλειστικά ανδρών χορωδών, που άρχισε
τον περασμένο Οκτώβριο, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, «Ιωάννης Σακελλαρίδης», προωθεί τώρα ένα νέο τμήμα.

Πρόκειται για το τμήμα «παραδοσιακής χορωδιακής μουσικής» το οποίο φέτος έρχεται να προστεθεί και να συμπληρώσει το φάσμα της καλλιτεχνικής ενασχόλησης στον χώρο της μουσικής.
Το τμήμα αυτό ξεκινά την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και η συνάντηση θα γίνει στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα προετοιμασίας των χορωδιακών σχημάτων στο δημαρχείο, στο Λιτόχωρο. Τη διδασκαλία αναλαμβάνει η Μαέστρος Μαρία Φωτοπούλου.

Η διοίκηση της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί όσους και όσες έχουν εγγραφεί αλλά και όσους ή όσες ενδιαφέρονται για το παραδοσιακό τραγούδι, να προσέλθουν σήμερα στην πρώτη συνάντηση.
Όπως είναι γνωστό, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο της χορωδιακής μουσικής λειτουργώντας τμήματα παιδικής, εφηβικής αλλά και τετράφωνης χορωδίας ενηλίκων.

Η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου μέχρι 31/12/2010 είχε μια πολύ σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Λιτοχώρου ενώ μετά τη συνένωση της πόλης των θεών με τους τ. δήμους Δίου και Ανατολικού Ολύμπου (1/1/2011) η χορωδία αυτή πραγματοποιεί εκδηλώσεις όχι μόνο στο Λιτόχωρο αλλά και εντός των ορίων του νέου δήμου Δίου-Ολύμπου.

http://imerisiatispierias.blogspot.com/

http://portalpierias.gr/archives/2067