Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικά βιβλία από την Apple


Η νέα υπηρεσία της Apple, η οποία ονομάστηκε iBooks 2, προσφέρει στους κατασκευαστές
ηλεκτρονικών βιβλίων τη δυνατότητα να δημιουργούν πλήρως διαδραστικούς τίτλους για το iPad.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ταινίες ανάμεσα στακεφάλαια για να γίνετε το περιεχόμενο του βιβλίου πιο κατανοητό. Η υπηρεσία απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε μαθητές, με σκοπό να καταστήσει τη μάθηση τόσο αποδοτικότερη όσο και πιο διασκεδαστική.

Είναι σαφές ότι η Apple επικεντρώθηκε στη διαδραστικότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων. Τα παιδιά θα είναι σε θέση να παρακολουθούν 3D εικόνες, ταυτόχρονα με το διάβασμα, για να κατανοούν καλύτερα, για παράδειγμα, τη δομή του DNA.

Επιπλέον, οι μαθητές θα μπορούν να σημειώνουν πάνω στα βιβλία και να μαρκάρουν τα κείμενα. Οι σημειώσεις τους θα κατηγοριοποιούνται ανά μάθημα και θα αποθηκεύονται σε μορφή μικρών καρτελών, καθιστώντας τη μελέτη ευκολότερη.

Η Apple έχει ήδη συμφωνήσει να συνεργαστεί με μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Αμερικής (Pearson, McGraw Hill, Houghton Mifflin Harcourt), οι οποίοι ελέγχουν τη κυκλοφορία του 90% των εκπαιδευτικών βιβλίων.

Για τη προώθηση της νέας εφαρμογής και τη παρακίνηση των πολιτών στην ανάπτυξή της, η Apple κυκλοφόρησε την εφαρμογή iBooks Author για τους Mac OS X υπολογιστές. Αυτή, δίνει τη δυνατότητα σε συγγραφείς να αναπτύξουν τα δικά τους ηλεκτρονικά βιβλία, σχολικά και μη. Επιπλέον, μπορούν να εισαγάγουν και πολυμέσα μέσα στα βιβλία, όπως βίντεο και εικόνες.

Η εφαρμογή iBooks 2 αποτελεί μια δωρεάν εφαρμογή για το iPad, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το App Store. Η τιμή των βιβλίων κυμαίνεται στα 14.99 δολάρια ή λιγότερο. Η διαθεσιμότητα της εφαρμογής ξεκινάει από σήμερα. Εμείς ελπίζουμε να δούμε στο άμεσο μέλλον και τίτλους γραμμένους στα ελληνικά.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=118497&catID=22


Δια χειρός Αναστασίου Παντελή