Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στην Εφορία και στη ΔΕΗ


Υπογραφές 150 πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν, ομαδικές προσφυγές

Περίπου 150 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί από πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το "χαράτσι" της ΔΕΗ σύμφωνα με την κατάσταση που έχουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και η λαϊκή επιτροπή
αγώνα που συστάθηκε.


Μέλη της επιτροπής ενημερώνουν τους πολίτες κάθε μέρα από τις 10 μέχρι τις 12 έξω από τη ΔΕΗ για την διαδικασία που μπορούν να ακολουθήσουν πληρώνοντας σε τράπεζα μόνο το αντίτιμο της ΔΕΗ. Όπως τονίζουν 150 συμπολίτες μας τους έχουν προσκομίσει την απόδειξη έτσι ώστε να κατατεθούν ομαδικές προσφυγές κατά του μέτρου.

Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ Πιερίας συγκεντρώθηκαν στην εφορία αναρτώντας πανό διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική.

"Η κυβέρνηση κυνηγά το λαό"

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - Καρατζαφέρη δεν έγινε για να σώσει το τόπο αλλά για να κυνηγήσει πιο άγρια τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους.

Με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό που θα ψηφίσουν βάζουν νέους αβάσταχτους φόρους στο λαό, μειώνουν τους φόρους στη πλουτοκρατία. Κόβουν κοινωνικές δαπάνες (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια), βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τις συντάξεις και τη περίθαλψη των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κυβέρνηση του "Μαύρου Μετώπου" συνεχίζει να κυνηγά το λαό με τα χαράτσια. Απειλεί να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει.

Το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Να ακυρωθεί το χαράτσι για τα σπίτια. Να σταματήσει η φοροληστεία. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Δυναμώνουμε την πάλη μας, οργανώνουμε την οργή μας και τις δυνάμεις μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που δεν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, να πάρουμε ο καθένας μας, την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης, της απειθαρχίας.

Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις στα σχολεία, στη γειτονιά ακόμα και σε επίπεδο πολυκατοικίας. Να πάρουμε αποφάσεις απόρριψης του χαρατσιού.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές της κυβέρνησης ότι θα διακοπεί το ρεύμα σε όποιους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα δε θα περάσουν.

Να αποτρέψουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Να υπερασπισθούμε κάθε συνάδελφο και γείτονα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα. Όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μια γροθιά, όλη η γειτονιά μαζί.

Όσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής το σωματείο τους, τη Λαϊκή Επιτροπή στη γειτονιά, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος.

Βάζουμε λουκέτο στα ρολόγια, δεν ανοίγουμε την πόρτα στα συνεργεία για να κόψουν ρεύμα.

Συγκροτούμε λαϊκές ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος σε κάθε σωματείο και γειτονιά. Παντού επιτροπές επαγρύπνησης και περιφρούρησης".

http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=18754