Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η Πιερία "αγκάλιασε" τη Μέριμνα Παιδιού


Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και πολλά μηνύματα...

Ποτέ στα χρονικά της Πιερίας δε θυμόμαστε τέτοια αθρόα συμμετοχή συμπολιτών μας, σε ένα
πολιτιστικό κοινωνικό γεγονός, όπως το προχθεσινό με τη συναυλία για τα Παιδιά της Μέριμνας.

Θέλετε ο σκοπός της εκδήλωσης, να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα που τα έχει απόλυτη ανάγκη η Μέριμνα. Θέλετε τα μεγάλα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν. Θέλετε η μεγάλη προβολή της εκδήλωσης. Θέλετε η απουσία τέτοιων εκδηλώσεων στην Πιερία την περίοδο του χειμώνα.



Σημασία πάντως έχει πως οι διοργανωτές πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο το στόχο τους. Να συγκεντρωθούν, καταρχήν, χρήματα για το ταμείο της Μέριμνας και από την άλλη να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της Πιερίας.

Για το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης τα λόγια είναι φτωχά να μεταφέρουν τη μουσική πανδαισία που δημιούργησαν οι συντελεστές της συναυλίας. Ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο, να συμπαρασύρει με τα πλήκτρα αλλά και τα θερμά λόγια το κοινό και να το μετατρέπει σε μια πολυπληθή χορωδία.

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου, τρεις από τους αξιολογότερους ερμηνευτές της εποχής μας, να μας απογειώνουν με τη φωνή τους. Κοντά τους να ακολουθούν και να ενώνουν μαζί τους τις δικές τους φωνές οι δικοί μας ερμηνευτές, ο Αλέξης Ηλιάδης, η Φιλιώ Σέρβου και η Μαρία Φωτοπούλου.

Το μεγαλείο της μουσικής αυτής πανδαισίας, η Ορχήστρα Νέων Δίου, το μουσικό αυτό θαύμα της Πιερίας. Δεκάχρονα και δεκαπεντάχρονα παιδιά από το χωριά του πρώην δήμου Δίου, κάτω από τις οδηγίες του μαέστρου Νίκου Πατρή, να χειρίζονται με τέτοια δεξιοτεχνία τα μουσικά τους όργανα, λες και ήρθαν από κάποια μεγάλη μουσική σχολή που βγάζει σπουδαίους μουσικούς και οργανοπαίκτες.

Η ολοκλήρωση τέλος της ανεπανάληπτης αυτής συναυλίας ήρθε με την παρουσίαση της εκδήλωσης από τον μοναδικό Αλέξη Κωστάλα. Τον σπουδαιότερο παρουσιαστή της χώρας μας, με τη βελούδινη φωνή, τη μουσική και καλλιτεχνική παιδεία και το χαρισματικό τρόπο να μεταδίδει και να επικοινωνεί με το κοινό.

Κατανοεί κανείς, -ακόμα και εκείνοι που δεν είχαν τη τύχη να βρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης ή να καταφέρουν να μπουν στην αίθουσα της συναυλίας-, τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη μας.

Ο πρόεδρος της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης κ. Δημήτρης Σολδάτος και όλα τα μέλη της διοίκησης δεν έκρυβαν την ικανοποίηση αλλά και την έκπληξη για τη σπουδαία βραδιά. Ευχαρίστησαν από καρδιάς, όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί το μέγα αυτό γεγονός για τα παιδιά της Μέριμνας που δυστυχώς η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς δε φρόντισαν.

Τους χορηγούς της εκδήλωσης Ευαγγελία και Βασίλη Λάμπρου ιδιοκτήτες του ομίλου Μediterranean Hotels για τη δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών του Mediterranean Village Hotel & Spa και την από καρδιάς φιλοξενία όλων των καλλιτεχνών.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Πιερίας που πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός καθώς επίσης και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες που στήριξαν την εκδήλωση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους υπεύθυνους της όλης οργάνωσης της εκδήλωσης, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γρηγόρη Παπαχρήστο και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ομίλου Mediterranean Hotels Βασίλη Δήμου. "Χωρίς αυτούς ίσως δε θα είχε πραγματοποιηθεί η εκδήλωση", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μέριμνας του Παιδιού.

Και βέβαια πώς να μην ευχαριστήσει κανείς από καρδιάς τους συμπολίτες μας, που προσέτρεξαν να συμμετέχουν και να στηρίξουν υλικά και ηθικά τα παιδιά της Μέριμνας.

Για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, δεν υπήρχαν λόγια για άλλες ευχαριστίες. "Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ευαισθησίες" είπε ο πρόεδρος της Μέριμνας "και αυτό είναι παρήγορο στις μέρες μας. Με τέτοιους ανθρώπους μπορούμε να ελπίζουμε και παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε". "Είναι χρέος μας", ανταπέδωσαν οι καλλιτέχνες. "Εμάς η φύση και ο Θεός μας έδωσε χαρίσματα που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας τα στερούνται. Οφείλουμε να δώσουμε την ελάχιστη στήριξη και χαρά σ' αυτούς".

Μέσα σ' αυτό το κλίμα της μουσικής ευφορίας, του πνεύματος αλληλεγγύης και των συναισθημάτων αισιοδοξίας, πως όταν όλοι μας δώσουμε ένα κομμάτι του καλού μας εαυτού μπορούμε να κάνουμε ένα κόσμο δικαιότερο και ομορφότερο για μας και κυρίως τα παιδιά μας.

Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια, συγχαρητήρια σ' όλους τους συντελεστές της αξέχαστης αυτής βραδιάς.

http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=18751