Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Προς αναβολή ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ του 2012 για εκπαιδευτικούς

Προς αναβολή ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ  του 2012 για εκπαιδευτικούςΠρος αναβολή οδηγείται η διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ εντός του 2012 που αφορά σε σχεδόν 100.000 νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν θα γίνουν
καθόλου διορισμοί το 2012. Αυτό αποτελεί δεύτερο «χτύπημα» για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς καθώς και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για νηπιαγωγούς και δασκάλους για θέσεις σε σχολεία ειδικής αγωγής που είχε προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2011 παραμένει σε εκκρεμότητα.
«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι οικονομικές δυνατότητες για τις προσλήψεις της επόμενης χρονιάς. Συνεπώς, για να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση για τον διαγωνισμό πρέπει να είμαστε σίγουροι» δήλωσε στο «Έθνος» η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η ίδια εφημερίδα επικαλείται πηγές του υπουργείου Παιδείας ότι ενδέχεται να διεξαχθεί ένας «μίνι» διαγωνισμός, δηλαδή μόνο για κάποιες ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς έχει εξαντληθεί ο σχετικός πίνακας.


http://www.eklogika.gr/news/7112