Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Έξι μέτρα για τη στήριξη οικονομικά ασθενέστερων ανακοίνωσε ο Γ. Κουτρουμάνης

Έξι μέτρα για τη στήριξη οικονομικά ασθενέστερων ανακοίνωσε ο Γ. Κουτρουμάνης. Ιδιαίτερα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ανάπηρουςΈνα πακέτο έξι μέτρων το οποίο αποσκοπεί στη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και ιδιαίτερα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και τις τράπεζες περιλαμβάνονται:

- Η συνέχιση και ενίσχυση της υποστήριξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
- Η αναστολή των πλειστηριασμών για ένα χρόνο τουλάχιστον.
- Η εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους καθώς και τους εργαζόμενους, που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων που προβλέπονται από τα ταμεία.
- Η παροχή κάθε δυνατής στήριξης και φροντίδας στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους.
- Η ενίσχυση και διεύρυνση όλων των Προνοιακών δομών και προγραμμάτων, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Αναπήρων.
- Η ενεργοποίηση του ο νεοσύστατου Λογαριασμού Ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με τα «μπλοκάκια» που δεν είχαν μέχρι σήμερα ασφάλεια για τον κίνδυνο της ανεργίας.
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «κανένας πραγματικά ανάπηρος και πολύ περισσότερο, κανένας βαριά ανάπηρος δεν πρόκειται να απολέσει τα δικαιώματα του, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τις ημέρες αυτές».
Παράλληλα, το υπουργείο φέρεται να έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα και έχει ζητήσει όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που κάνουν οι τράπεζες ώστε μετά από διαβούλευση και μελέτη να διαμορφωθεί νέο νομικό πλαίσιο το οποίο θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Κατά τον κ. Κουτρουμάνη, «αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 36 προγράμματα στα οποία θα προστεθούν άλλα 27 με κύρια αυτά της Κοινωφελούς Εργασίας για 57.000 ωφελούμενους, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για 30.000 και το νέο μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης με το σύστημα voucher που ξεκινάει αυτό το μήνα με 20.000, σε πρώτη φάση ανέργους». Το σύνολο των νέων προγραμμάτων για τους επόμενους 4 μήνες είναι για 290.000 ωφελούμενους με προϋπολογισμό 1,3 δισ. ευρώ.


http://www.eklogika.gr/news/7104