Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Γη νούμερο 2

tumblr lvqnszubET1qkrwsmo1 500 Ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Γη νούμερο 2

Επανάσταση στον χώρο της επιστήμης έρχεται να επιβεβαιώσει η NASA μέσα από επίσημη ανακοίνωσή της, αφού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Κέπλερ 22-Β ενδέχεται να φιλοξενεί
ζωή.

Δυόμισι φορές μεγαλύτερος από τη Γη, ο εξωπλανήτης Κέπλερ 22-Β που βρίσκεται σε απόσταση 600 ετών φωτός από εμάς, επιτρέπει κατά πάσα πιθανότητα την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στην επιφάνειά του.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο πλανήτη για τον οποίο υπάρχει επιβεβαίωση από τους επιστήμονες ότι θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή!

Ο μέσος όρος της θερμοκρασίας του είναι 22 βαθμοί Κελσίου, ενώ ο χρόνος περιστροφής γύρω από το δικό του αστέρι είναι 290 ημέρες, σχετικά κοντά με τις ημέρες ενός “γήινου” έτους.

Να σημειωθεί ότι ο πλανήτης αυτός περιστρέφεται γύρω από το άστρο του σε απόσταση 15% μικρότερη από εκείνη που χωρίζει τη Γη από τον Ήλιο, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της NASA.



New Habitable-zone Planet Confirmed by NewsLook

“Η τύχη μας χαμογέλασε με τον εντοπισμό του πλανήτη” δήλωσε ο William Borucki, επικεφαλής της έρευνας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Όσο για την απόστασή του από τη γη; Πέφτει λίγο (!) μακρυά καθώς υπολογίζεται στα 600 έτη φωτός ή αλλιώς σε 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα πέρα από τη γη…


http://www.onlycy.com/