Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τις βαθιές φωνές

vathia fwni Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τις βαθιές φωνέςΗ βαθιά αρρενωπή φωνή παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της γυναικείας επιλογής συντρόφου, καθώς κολλά στο μυαλό της όταν διαλέγει τον φίλο της, σύμφωνα με ακαδημαϊκή έρευνα του
Πανεπιστημίου του Aberdeen.

Η έρευνα έδειξε πως, βασισμένες στον τόνο της ανδρικής φωνής, οι γυναίκες  αξιολογούν γενετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία συμπεριφοράς όταν επιδιώκουν μια μακροχρόνια σχέση.
Όταν χρειάζονται γρήγορες πληροφορίες για το ποιόν του υποψήφιου συντρόφου τους, ανατρέχουν στην μνήμη τους, η οποία προφανώς συμπαθεί τους… βαρύτονους.

Τα μπάσα πειράματα
Οι ερευνητές προχώρησαν σε δύο πειράματα. Στο πρώτο, έδειξαν σε 45 γυναίκες την εικόνα ενός αντικειμένου ενώ ταυτόχρονα άκουγαν το όνομα του αντικειμένου από μία ανδρική φωνή που με ηλεκτρονικά μέσα άλλοτε ηχούσε ψιλή και άλλοτε βαθιά.
Στην συνέχεια, τους έδειξαν δύο παρεμφερείς εκδοχές του αντικειμένου και τους ζήτησαν να εντοπίσουν το αντικείμενο που είχαν δει προηγουμένως, καθώς και να δηλώσουν ποια φωνή τους άρεσε περισσότερο.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αληθινές ανδρικές και γυναικείες φωνές για να διαπιστώσουν πως 46 ακόμη γυναίκες αξιολόγησαν τις φωνές και πόσο καλά σκόραραν στην απομνημόνευση αντικειμένων.
Μετά τα δύο πειράματα, οι ερευνητές κατέληξαν πως οι γυναίκες έδειξαν σαφή προτίμηση προς τις βαθιές ανδρικές φωνές και απομνημόνευσαν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα αντικείμενα όταν τα περιέγραφαν οι μπάσες αρσενικές φωνές.

Τι σημαίνει αυτό για την επιλογή συντρόφου;
Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν πως η γυναικεία μνήμη ανταποκρίνεται πιο έντονα στις ανδρικές φωνές χαμηλού τόνου απ ό,τι στις ψιλές ανδρικές φωνές , λέει ο Dr David Smith, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Memory and Cognition . Τα πειράματά μας υποδηλώνουν για πρώτη φορά πως τα ερωτικά σήματα του αντίθετου φύλου επηρεάζουν επίσης την ακρίβεια της γυναικείας μνήμης , συμπληρώνει. Μάλιστα, οι ερευνητές θεωρούν πως αυτά τα αποτελέσματα στοιχειοθετούν την εξελικτική διαδικασία, που διαμόρφωσε την γυναικεία μνήμη έτσι ώστε να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με τους πιο επιθυμητούς άνδρες.

Η καλή μνήμη για συγκεκριμένες συναντήσεις με επιθυμητούς άνδρες επιτρέπει στις γυναίκες να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τους άνδρες με βάση το πώς θα συμπεριφέρονταν σε διαφορετικού τύπου σχέσεις, όπως για παράδειγμα σε μία μακροχρόνια σχέση ή σε μία χωρίς δεσμεύσεις. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το γυναικείο φύλο να διαλέγει τον κατάλληλο σύντροφο , καταλήγουν οι επιστήμονες, επιχειρώντας να εξηγήσουν εν μέρει σε όσες γυνάικες αναρωτιούνται γιατί μου τυχαίνουν πάντα οι χειρότεροι .

http://www.onlycy.com/