Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Καταργείται ο ΟΔΔΥ με απόφαση Βενιζέλου

Την κατάργηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ)  αποφάσισε ο Ευάγγ. Βενιζέλος. Τι προβλέπεται για το προσωπικόΤην κατάργηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι σκοποί και οι αρμοδιότητες του ΟΔΔΥ ΑΕ, θα επιδιώκονται και θα ασκούνται πλέον από την Διεύθυνση
Τελωνειακών Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τα περιουσιακής φύσεως δικαιώματα εν γένει που περιέρχονται στο Δημόσιο μπορεί να παραχωρούνται, είτε να αξιοποιούνται.
Το μόνιμο και το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του ΟΔΔΥ ΑΕ μεταφέρεται και εντάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας στην ανωτέρω αναφερόμενη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ωστόσο πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας δεν διατηρούνται ως προσωπική διαφορά.
Ομοίως, το μόνιμο και το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του ΟΔΔΥ ΑΕ που υπηρετεί στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΔΔΥ μεταφέρεται και εντάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας στις κατά τόπους πλησιέστερες Τελωνειακές Αρχές.
Όλα τα στοιχεία του ενεργητικού του ΟΔΔΥ, περιλαμβανομένων των πάσης φύσεως δικαιωμάτων και αξιώσεων, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στο Δημόσιο. Η δε μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του ΟΔΔΥ στο Δημόσιο και κάθε άλλη πράξη που συνδέεται με αυτή απαλλάσσεται από κάθε φόρο, εισφορά ή τέλος.
Εκκρεμείς δίκες με διάδικο τον ΟΔΔΥ συνεχίζονται στο όνομα του Ελληνικού Δημοσίου, ως ειδικού διαδόχου του ΟΔΔΥ, χωρίς άλλη διατύπωση, χωρίς να επέρχεται βίαιη διακοπή τους και χωρίς να απαιτείται δήλωση περί επαναλήψεώς τους

http://www.eklogika.gr/news/7193