Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σημαντικές παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές από την Π.Ε.Πιερίας


Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι προτάσεις
για υλοποίηση έργων που αφορούν παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Δημιουργία γηπέδου 8χ8 στο αθλητικό συγκρότημα των ομάδων Ατρομήτου- Βατανιακού στην περιοχή Βατάν Κατερίνης προϋπολογισμού 100.000 ευρώ αφορά το πρώτο έργο του οποίου η μελέτη εκπονεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Η μελέτη του νέου έργου περιλαμβάνει: εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση 12 προβολέων σε τέσσερις ιστούς (ένας ιστός σε κάθε γωνία του γηπέδου και σε κάθε ιστό τρεις προβολείς) και αντικατάσταση του φυσικού με τεχνητό χλοοτάπητα. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν εκσκαφή του γηπέδου σε βάθος 30 εκ, διαμόρφωση και συμπύκνωση του εδάφους με κύλινδρο για την αποφυγή ανάπτυξης χόρτων. Περιμετρικά θα κατασκευαστεί τοιχίο.



« Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δίνουμε προτεραιότητα σε θέματα αθλητισμού. Προχωράμε σε παρεμβάσεις αλλά και σε υποδομές σε αθλητικούς χώρους της Πιερίας προκειμένου οι χώροι αυτοί να γίνουν ασφαλείς, λειτουργικοί και άνετοι για τους αθλητές», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Παράλληλα, η Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας αλλά και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών προκειμένου να δίνεται κίνητρο κυρίως στη νεολαία να ασχολείται με τον αθλητισμό.

Κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο της Νεοκαισάρειας, αποδυτηρίων στο γήπεδο του Λόφου, βελτιώσεις-τεχνικές παρεμβάσεις και τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα Αρωνά, Ρυακίων, Τόξου, Αγίου Δημητρίου, Νέας Εφέσσου και Αγίου Σπυρίδωνα, προβλέπουν επικείμενες μελέτες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, καθώς η ένταξη των παραπάνω έργων επίσης εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.



«Ευελπιστούμε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα γήπεδα της Πιερίας καθώς στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι να προσφέρει στους Πιεριείς τη δυνατότητα να αθλούνται σε κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Πρόσθεσε, ότι αυτά τα έργα συμβάλλουν στην ενίσχυση του αθλητισμού και δίνουν προοπτική ανάπτυξης στον αθλητικό και σχολικό τουρισμό της περιοχής με οφέλη για την τοπική οικονομία.