Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση Καραμανλή

02.11.2011REPORTER



Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πρωθυπουργός που γνώρισε μια εκκωφαντική ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου, εξαιτίας κυρίως της… ιστορικής πλέον υπόσχεσης από τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου περί της
«ύπαρξης λεφτών».

Μετά την αποχώρησή του και από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία τον διαδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς, καταφέρνοντας μέσα σε δυο χρόνια να ανατρέψει πλήρως τις πολιτικές ισορροπίες, και να φέρει τη ΝΔ σε ρόλο «εν αναμονή κυβέρνησης», ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να μην τοποθετηθεί δημοσίως για τις εκάστοτε εξελίξεις.

Ανά διαστήματα ωστόσο, και μέσω «κύκλων» ή «συνομιλητών» του πρώην πρωθυπουργού, ο επί 12 ½ χρόνια αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δίνει ένα ευκρινές στίγμα των προθέσεών του. Στέλνοντας μηνύματα.

Μια τέτοια περίπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, με συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή να μεταφέρουν ότι, στις συναντήσεις που είχαν με τον πρώην πρωθυπουργό, ο άλλοτε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε την πολιτική δυσφορία του για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του, ο Κώστας Καραμανλής έχει ταυτιστεί πλήρως με την αδιαπραγμάτευτη θέση του Αντώνη Σαμαρά, για την εθνική ανάγκη της άμεσης διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση στο εθνικό αδιέξοδο της Ελλάδας.

http://www.statesmen.gr/