Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή του Αν. Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη στον Υπουργό Εσωτερικών για τη μη καταβολή αποδοχών στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.


Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Χ. Καστανίδη, έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου για τη μη καταβολή αποδοχών στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Α’ και
Β’ βαθμού καθώς και των Νομικών Προσώπων τους, για τις ημέρες που οι υπηρεσίες δε λειτούργησαν λόγω απεργίας ή κατάληψης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπλ. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Έλαβα με έκπληξη το υπ. αριθμ. 45518/ 31-10-2011 έγγραφο του Υπουργείου σας, σύμφωνα με το οποίο δεν θα καταβληθούν αποδοχές στους εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού καθώς επίσης και των Νομικών Προσώπων τους, για τις ημέρες που αυτές δεν λειτούργησαν, λόγω απεργίας ή κατάληψης.

Κύριε Υπουργέ,
Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια λογική του παραλόγου μπορεί να επιβάλει τη στέρηση μισθοδοσίας σε εργαζόμενους ως τιμωρία, επειδή δεν μπορούσαν να μπουν στους κατειλημμένους χώρους εργασίας τους. Είναι προφανές, πως οι πολιτικές αυτές δεν οδηγούν πουθενά.
Καταλαβαίνετε πως στερείτε και τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στους δημόσιους υπαλλήλους που συλλήβδην στοχοποιούνται;
Αντί να αναβαθμίσει τη Δημόσια Διοίκηση η κυβέρνηση, κάτι που αποτελούσε ρητή εξαγγελία της, δυστυχώς αδιαφορεί. Πέραν όμως από την αναβάθμιση, είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε αυτές τις δύσκολες μέρες τους εργαζόμενους. Η επιβίωση τους πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης.


Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Διονύσιος Χ. Ψωμιάδης