Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη Περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης » Κεντρικής Μακεδονίας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Τους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης » Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Γιάννη Ζιώγα και το μέλος της Επιτροπής περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης
Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Γιώργο Χαβατζά, υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας, στο πλαίσιο περιοδείας τους στο νομό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων-Τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΄΄Λαϊκής Συσπείρωσης΄΄ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν για τα προβλήματα της περιοχής αλλά και για τις δράσεις και το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Επι τάπητος τέθηκε και το θέμα των εναπομεινάντων σωρών φωσφογύψου σε περιοχή του Αιγινίου, για το οποίο ενημέρωση παρείχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Μαρία Μπαρά.

Όπως τόνισε η κ. Μπαρά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτοψίας που διενήργησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.), ο χώρος στην Δ.Ε. Κολινδρού, όπου έγιναν μετρήσεις και λήψη υλικού «…θεωρείται καθαρός από άποψη ραδιενέργειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα». Παράλληλα, ανέφερε, ότι από την Ε.Ε.Α.Ε. δόθηκαν οδηγίες και συστάσεις στις αρμόδιες τοπικές αρχές για την προσωρινή διαφύλαξη της εναπόθεσης, έως ότου επιλεχθεί ο κατάλληλος τρόπος διαχείρισης του φωσφογύψου, ο οποίος θα πρέπει να εγκριθεί από την Ε.Ε.Α.Ε. και ότι προτείνεται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας είτε η κάλυψη της υπάρχουσας εναπόθεσης φωσφογύψου με χώμα και η υλοποίηση έργων αποκατάστασης της περιοχής (πχ. δεντροφύτευση), είτε η μεταφορά του σε χώρο ελεγχόμενης εναπόθεσης φωσφογύψου από την Ε.Ε.Α.Ε.

Την ίδια ώρα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας και τόνισε την ανάγκη προώθησης του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιοχή.


Η κ. Μαυρίδου ενημέρωσε για το έργο της Π.Ε.Πιερίας , για τις δυσκολίες που παρουσιάζει στην εφαρμογή του ο ΄΄ Καλλικράτης΄΄ μέσω των αδυναμιών του και για την έλλειψη εξειδικευμένου κυρίως προσωπικού.

« Όλες οι διευθύνσεις της Π.Ε.Πιερίας δίνουν καθημερινά αγώνα να αντιμετωπίσουν τις ΄΄σκοπέλους΄΄ του νέου θεσμού του ΄΄ Καλλικράτη΄΄ και εργάζονται για την αναπτυξιακή και κοινωνική ανασυγκρότηση της περιοχής» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Παράλληλα, έθεσε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που συνδέονται με την περιφερειακή ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την τουριστική ανάδειξη της περιοχής. Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στη σημασία των έργων υποδομής που εκτελούνται από την Περιφερειακή Ενότητα, καθώς όπως είπε βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και δίνουν νέα πνοή στην Πιερία.


΄΄ Όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες. Άλλωστε η κοινωνική συναίνεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων και για την ανάπτυξη του τόπου μας΄΄, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τονίζοντας την ανάγκη διαλόγου σε ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης.