Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η “περίεργη” ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

01.11.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ


Οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας, ειδικά σε πολιτικό επίπεδο, θα πρέπει να έχουν… στήσει χορό, από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφορικά με τη χθεσινή πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει τη
διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση ή όχι από τους Έλληνες πολίτες, της πρόσφατης συμφωνίας των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%.

Από το πρωί άλλωστε, οι ειδήσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας από τα διεθνή πρακτορεία, αν… τις συνδύαζε κανείς, οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ενοχληθεί και ιδιαίτερα από την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία προκάλεσε κρίση… πολιτικής υστερίας στην Ευρώπη. Ίσως μάλιστα αυτός να ήταν ένας αντικειμενικά πρόσθετος λόγος, για να χαμογελάει η Ουάσινγκτον.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στηρίζει ουσιαστικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Αποφεύγει τις αιχμές των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, και εστιάζει στις ευθύνες των Βρυξελλών, για το γεγονός ότι δεν έχουν δρομολογήσει με θέρμη την επαρκή και οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, και συνολικά της ευρωζώνης.

Προσθέστε στα παραπάνω και το γεγονός ότι στη Σύνοδο του G20 στη Γαλλία, όπου σημειωτέον θα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχει το πολιτικό πλεονέκτημα. Κουνώντας με νόημα το δάχτυλο στην Ευρώπη. Ακριβώς επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου απασφάλισε τη βόμβα.

http://www.statesmen.gr/