Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΒΕ: ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΣΕΒΕ: ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη, 02.11.11

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σχετικά με τη δημόσια οικονομία στις 14 Οκτωβρίου είχε επισημάνει έγκαιρα την ανάγκη για ψύχραιμη αντιμετώπιση της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης που διανύει η οικονομία και η κοινωνία μας. Ζητήσαμε και ζητάμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να
προτάξουν το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού και να εκπονήσουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Λυπούμαστε που δεν βλέπουμε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ύστατη αυτή στιγμή επισημαίνουμε ότι, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, υπάρχει μια ζωηρή επιχειρηματική κοινότητα που παράγει Ελληνικά προϊόντα, απασχολεί ‘Έλληνες εργαζόμενους και εξάγει Ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας μια ανοδική πορεία εξαγωγών που κινδυνεύει να ανατραπεί.

Η οικονομία, οι επιχειρήσεις και ειδικά οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις δεν αντέχουν ούτε μία μέρα επιπλέον αβεβαιότητας, διότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την ίδια την οικονομία και την κοινωνία.

Καλούμε την κυβέρνηση, εάν εμμένει σε αυτή την απόφαση για το δημοψήφισμα, τότε να το πράξει ΤΟ ΑΜΕΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ, αλλιώς να ανακαλέσει την απόφασή της.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ζητώντας τους να συνεργαστούν για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.