Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δύο Κύπριοι στη Μαλαισία αντιμετωπίζουν την ποινή απαγχονισμού

kuala lumpur airport drugs 300x219 Δύο Κύπριοι στη Μαλαισία αντιμετωπίζουν την ποινή απαγχονισμούΜια δυσάρεστη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Δύο Kύπριοι αντιμετωπίζουν την ποινή του απαγχονισμού στη Μαλαισία λόγω εμπορίας ναρκωτικών. Την πιο πάνω είδηση μετέδωσε αρχικά η ιστοσελίδα ενημέρωσης asiaone.com.
Οι δύο Κύπριοι συνελήφθησαν στην Μαλαισία έχοντας στις
αποσκευές τους αρκετά κιλά μεθαμφεταμινών. Την προηγούμενη εβδομάδα προσήχθησαν στο δικαστήριο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας, Κουάλα Λουμπούρ. Όπως έγινε γνωστό,  η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε στις 5 Νοεμβρίου, όταν αυτοί έφθασαν στη Μαλαισία από το Ντουμπάι. Στις αποσκευές τους βρέθηκαν κρυμμένα πολλά κιλά μεθαμφεταμινών.
Στους δύο Κύπριους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών ενώπιον δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ποινή που επισείει ο νόμος της Μαλαισίας για αδικήματα αυτής της μορφής, είναι θάνατος δι’ απαγχονισμού.

Τα ονόματα των δύο Κυπρίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Πληροφορίες κάνουν λόγο για Τ/Κ, οι οποίοι κατέχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η μεθεμφεταμίνη είναι ένα ψυχοενεργό διεγερτικό ναρκωτικό. Σύμφωνα με αξιωματικό του μαλαισιανού τελωνείου, η περίπτωση των δύο Κυπρίων δεν συνδέεται με μια παράλληλη περίπτωση παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, μεταξύ άλλων, σε τέσσερις Ευρωπαίους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι μαλαισιανές αρχές εξάρθρωσαν ένα ολόκληρο εργαστήριο παραγωγής μεθαμφεταμινών. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις 11 Νοεμβρίου στους τέσσερις άνδρες – δύο Βρετανοί, ένας Ολλανδός και ένας Γάλλος – και επιπλέον σε δύο Σιγκαπουριανούς, έναν Κινέζο και τρεις Μαλαισιανούς.

http://www.onlycy.com/