Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι αύριο, Τρίτη, αναμένεται η εγκύκλιος με τις εξαιρέσεις από το χαράτσι

Μέχρι αύριο, Τρίτη, αναμένεται η εγκύκλιος με τις εξαιρέσεις από το χαράτσι. Δηλώσεις του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτη. Ενδεχόμενο αποσύνδεσης του χαρατσιού από τη ΔΕΗΈως αύριο, Τρίτη, αναμένεται να είναι έτοιμη η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα καθορίζει το ποιοι θα εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα.
Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, δήλωσε
συγκεκριμένα, ότι η εγκύκλιος θα είναι έτοιμη έως την Τρίτη, ενώ, παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί το τέλος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από του χρόνου.
Στις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε ακόμη ότι, ανεξαρτήτως από το τι θα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι πρώτα να πληρώσουν το τέλος και μετά να γίνουν οι διορθώσεις τυχόν λαθών.
Ο κ. Πλασκοβίτης, είπε ακόμη ότι το τέλος ακινήτων θα ισχύσει και την επόμενη χρονιά, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην γίνει και πάλι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σχετικά με την εγκύκλιο, σημείωσε πως καθυστερεί, προκειμένου να είναι πλήρης. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι θα είναι έτοιμη σήμερα, Δευτέρα ή αύριο.
Νέα δικαστική δικαίωση για 34 πολίτες
Εν τω μεταξύ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, δικαίωσε 34 πολίτες, με προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην διακόψει το ρεύμα ως τις 16 Δεκεμβρίου σε 34 άτομα τα οποία αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Το δικαστήριο αποφάσισε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε ανάπηροι.
Πρόκειται για τη δεύτερη δικαστική απόφαση που τάσσεται υπέρ των πολιτών, μετά την αντίστοιχη που είχε λάβει πριν μερικές μέρες το αντίστοιχο δικαστήριο της Καλαμάτας.


http://www.eklogika.gr/news/6987