Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Δημήτρης Γαλάνης:

«Το μπάσκετ δεν έχει ταβάνι σε μια πολύ δύσκολη εποχή, μη συρρικνώνουμε τον εαυτό μας με
εσωστρέφεια, αξίζουμε πολύ περισσότερο»

Γιάννης Φουτσιτζής:

«Είναι δύσκολο να κερδίσει κανείς μια «βασίλισσα», αλλά ακόμη πιο δύσκολο όταν έχει μαζί και τους … αυλικούς της»


Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με την ΑΕΚ στην Αθήνα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Φουτσιτζής έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:



Δημήτρης Γαλάνης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις αποφάσεις των διαιτητών. Ούτε λαϊκίζω, ούτε μιλώ με σκοπιμότητα και ούτε πιστεύω ότι τα προβλήματα λύνονται με κραυγές. Γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας να κρατηθεί το μπάσκετ και πρέπει όλοι να συνηγορήσουμε σ΄ αυτό. Αν οι διαιτητές νοιώθουν ότι απέδωσαν στον αγώνα με την ΑΕΚ, τότε βάζουμε τον πήχη μας πολύ χαμηλά. Συνομιλώ με προπονητές στην Ευρώπη (Σκαριόλο, Ζντοβτς, Ιβάνοβιτς) και τους εξηγώ πόσο καλοί είναι οι έλληνες διαιτητές, ότι έχουν ταλέντο, ένστικτο, καταβάλουν προσπάθεια, προπόνηση και ότι υπάρχει και υποδομή με πολύ άξιους νέους διαιτητές από πίσω. Το μπάσκετ δεν έχει ταβάνι σε μια πολύ δύσκολη εποχή, μη συρρικνώνουμε τον εαυτό μας με εσωστρέφεια, αξίζουμε πολύ περισσότερο. Τέλος, η «βασίλισσα» ΑΕΚ δεν βοηθιέται με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια ομάδα και η δύναμη κρύβεται στους κόλπους της».

Γιάννης Φουτσιτζής - καλαθοσφαιριστής : «Στον αγώνα με την ΑΕΚ παίξαμε ώριμα, έξυπνα και κοιτάξαμε τον αντίπαλο στα μάτια. Είναι δύσκολο να κερδίσει κανείς μια «βασίλισσα», αλλά ακόμη πιο δύσκολο όταν έχει μαζί και τους … αυλικούς της. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για να θρηνούμε χαμένα παιχνίδια, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Η ομάδα αγώνα με τον αγώνα δείχνει βελτιωμένη, καθώς και τις πραγματικές δυνατότητες της. Μια ακόμη φορά θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους φιλάθλους μας να γεμίσουν με θετική ενέργεια το γήπεδό μας, όπως άλλωστε σε κάθε αγώνα στην Κατερίνη».