Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει… αντάρτικο πόλης

16.11.2011 ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της να καταγραφεί στο εθνικό υποσυνείδητο ως η πιο δυναμική, στα όρια της άκαμπτης, συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας. Ακόμη και σε μια εποχή κατά την οποία, λόγω του Μνημονίου και της εθνικής επιτήρησης από την
τρόικα, οι συνδικαλιστές έχουν σχεδόν παρακαμφθεί, χάνοντας τη δυνατότητά τους να παρεμβαίνουν καθοριστικά στις εξελίξεις.

Με αφορμή το χαράτσι για τα ακίνητα, που επέβαλε η κυβέρνηση στην κοινωνία, μεθοδεύοντας την είσπραξη του συγκεκριμένου φόρου μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έστειλε προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Ξεκαθαρίζοντας ότι οι συνδικαλιστές δεν σκοπεύουν να ανεχθούν την προοπτική να κοπεί το ρεύμα σε όσους πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι.

Σήμερα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Σε μια σαφώς… επιθετική δράση, στο πλαίσιο ενός «αντάρτικου πόλης», συνδικαλιστές με επικεφαλής τον Νίκο Φωτόπουλο έκοψαν το ρεύμα στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

Το υπουργείο Υγείας βέβαια διαθέτει γεννήτρια, η οποία ενεργοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η κίνηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όμως καταγράφηκε. Και υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να καταδειχθεί ότι δεν χρωστούν μονάχα οι πολίτες στο κράτος. Χρωστάει και το κράτος… στο κράτος, με δεδομένα τα τεράστια χρέη υπουργείων και οργανισμών προς τη ΔΕΗ.

http://www.statesmen.gr/