Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΝΤ : 23 εκατ. άνθρωποι θα προστεθούν στη λίστα των φτωχών

ftwxeia thumb large 300x230 ΔΝΤ : 23 εκατ. άνθρωποι θα προστεθούν στη λίστα των φτωχών Το ΔΝΤ εξέφρασε την Δευτέρα με γραπτή ανακοίνωση την ανησυχία του, ότι επιπλέον 23 εκατομμύρια άνθρωποι θα προστεθούν – στην Αφρική, στην Ασία, στην περιοχή του Ειρηνικού – στον συνολικό αριθμό των φτωχών πολιτών, εφόσον ξεσπάσει άμεσα μια οικονομική
κρίση ικανή να πλήξει και τις πλούσιες οικονομίες του πλανήτη.

Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, εάν η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμείνει στα τέλη του 2011 στο 2,6% και διαμορφωθεί στο 2,4% το επόμενο έτος, θα προκύψουν «μεγάλες αντιξοότητες, όσον αφορά τη χρηματοπιστωτική συγκυρία, και για κάποια πλούσια κράτη», «μια γενικευμένη ύφεση στην ευρωζώνη», αλλά και έντονες επιπτώσεις στο συνολικό αριθμό των φτωχών παγκοσμίως.

Εάν το δυσμενές αυτό σενάριο ανάπτυξης επιβεβαιωθεί, τότε στα κράτη όπου υπάρχουν οι χαμηλότερες τιμές «έως τον Δεκέμβριο του ’12 επιπλέον 23 εκατ. άνθρωποι θα γίνουν φτωχοί», προειδοποιεί το ΔΝΤ.

Εφόσον μάλιστα η παρατεταμένη κρίση στρέψει τους επενδυτές στην εκμετάλλευση των παγκόσμιων πρώτων υλών, θα ακριβύνουν απότομα πετρέλαιο και τρόφιμα, ωστόσο δεν θα υπάρξει ξανά κύκλος ύφεσης για την παγκόσμια οικονομία. Σε αυτήν την περίπτωση, εκτιμά το ΔΝΤ, θα προστεθούν στους φτωχούς άλλοι 31 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι κερδίζουν 1,25 δολάρια καθημερινά.

http://www.onlycy.com/