Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σερί ήταν και πάει...

Σερί ήταν και πάει...Από τον Αύγουστο του 2010 και τη νίκη επί της Σερβίας στο Βελιγράδι κρατούσε το αήττητο της Ελλάδας με τον Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι. Η Ρουμανία σταμάτησε το αήττητο σερί της «γαλανόλευκης» έπειτα από 17 ματς, καθώς νίκησε την κακή
Ελλάδα με 3-1...

Και τα τρία γκολ των Ρουμάνων ήρθαν από κακή αντίδραση της άμυνάς μας. Τα δυο πρώτα από βαθιές μπαλιές από την άμυνα των αντιπάλων και το τρίτο μετά από «ασίστ» του Μαλεζά. Γκολάρα-φάουλ του Καραγκούνη που ισοφάρισε προσωρινά.
προσωρινά.

Ο Σάντος (4-3-3) παρέταξε τον Καπίνο στο τέρμα, αριστερά τον Γιαννούλη, δεξιά τον Μανιάτη, στο κέντρο της άμυνας Παπασταθόπουλο, Μαλεζά, στον άξονα Μάκο, Καραγκούνη, Τζιόλη, στα άκρα Κονέ (δεξιά), Χαριστέα (αριστερά) και στην κορυφή τον Λυμπερόπουλο.

Αρκετά νέα πρόσωπα από τον Πορτογάλο, που δεν του βγήκε το πείραμα με τους πολλούς πρωτάρηδες, οι οποίοι ωστόσο πήραν το βάπτισμα του πυρός. Γι αυτό άλλωστε γίνονται και τα φιλικά. Για δοκιμές και να για να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους. Ωστόσο, η Εθνική έκανε περισσότερο αγγαρεία παρά χτύπησε το ματς.

Οι Ρουμάνοι, που είχαν κι αυτοί πολλές αλλαγές ήταν καλύτεροι από την αρχή του αγώνα. Πίεζαν ψηλά, έκλεβαν μπάλες και κατέστρεφαν την όποια δημιουργία παιχνιδιού της Ελλάδας.

Πάντως, δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερο μέχρι που σκόραραν στο 17' με τον Τόρζε. Βαθιά μπαλιά του Γκοϊάν, οι Ρουμάνοι βγήκαν από αριστερά στην κόντρα με τον Στάνκου να σεντράρει, τον Μαζίλου να κάνει «τσαφ» και τη μπάλα να φτάνει στον Τόρζε που ανενόχλητος σούταρε συρτά και δυνατά από το ύψος της περιοχής, σκοράροντας στο 17' στην κλειστή γωνία του Καπίνο.

Η Ελλάδα απάντησε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη στο 34', όμως μέχρι εκεί. Η «γαλανόλευκη» δεν ξαναφάνηκε σε όλο το ματς και η ήττα ήρθε φυσιολογικά από μια ομάδα που μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο.

Στην επανάληψη ο Σάντος έκανε τέσσερις αλλαγές με το ξεκίνημα ρίχνοντας στο ματς τους Παπαδόπουλο, Φωτάκη, Μήτρογλου και Σαμαρά, όμως η εικόνα της Ελλάδας δεν βελτιώθηκε. Ο Ρουμάνος τεχνικός, Βίκτορ Πιτούρκα έριξε στο ματς τον Λάζαρ του ΠΑΟΚ και τον Νικουλάε.

Οι Ρουμάνοι πήραν τελικά κεφάλι στο σκορ στο 61' με τον ίδιο τρόπο. Βαθιά μπαλιά από το δεξί μπακ (Παπ) κεφαλιά πάσα του Νικουλάε και «κεραυνός» του Τανάσε από δύσκολη γωνία για το 2-1.

Το τρίτο γκολ ήταν χαρακτηριστικό της χαλαρότητας με την οποία αντιμετώπισαν το ματς οι διεθνείς. Δυο κεφαλιές προς τα πίσω έπειτα από γέμισμα των Ρουμάνων με την τελευταία του Μαλεζά (σ.σ.: η πρώτη του Μανιάτη) να γίνεται ουσιαστικά ασίστ για τον Τσίπτσιου που σκόραρε με κοντινή προβολή στο 81' για το τελικό 3-1, που θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις θριάμβου αν οι Ρουμάνοι ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στο τελείωμα.

Κάνοντας λοιπόν ταμείο, κρατάμε την κακή αμυντική λειτουργία της Ελλάδας, τον εξαιρετικό Τόρζε που εκτός από το γκολ έκανε πολύ δουλειά και το ρεκόρ του Μαύρου που έσπασε ο Καπίνο, που σίγουρα θα ήθελε να κάνει ένα καλύτερο ντεμπούτο, όμως έχει όλο το μέλλον μπροστά του...

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Καραγκούνης - 17' Τόρζε, 61' Τανάσε, 81' Τσίπτσιου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκανγκλ (Αυστρία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 50' Τζιόλης - 33' Νεάγκου, 70' Κιρικές
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Μαλεζάς, Παπασταθόπουλος (46' λ.τ. Παπαδόπουλος) Τζιόλης (77' Σαλπιγγίδης), Μάκος (46' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ (64' Θεοδωρίδης), Χαριστέας (46' Σαμαράς), Λυμπερόπουλος (46' Μήτρογλου)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μπαλγκραντεάν, Παπ, Γκοϊάν, Γκαμάν (63' Κιρικές), Ραντου Στεφάν, Τόρζε, Νεάγκου (86' Γκριγκόρε), Πιντίλι (46' Λάζαρ), Τανάσε (67' Τσίπσιου), Μαζίλου (46' Νικουλάε), Στάνκου (78' Κότσις)

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10490&subid=2&pubid=128850587