Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Αισιοδοξία στην ΑΕ Ποντίων για Football League!


Αισιόδοξοι ότι η ΑΕ Ποντίων θα αγωνιστεί στη Football League εμφανίστηκε η διοίκηση της κατερινιώτικης ομάδας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα ΜΜΕ της πόλης το
μεσημέρι της Παρασκευής. Την ενημέρωση ανέλαβε ο εκπρόσωπος της διοίκησης, Γιάννης Παπαδόπουλος ο οποίος είπε: «Σας καλούμε εκτάκτως γιατί τα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τρέχουν. Ελπίζουμε ότι σήμερα θα είναι μια σημαντική ημέρα για την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε ό, τι μας ανήκει, κάτι που έχουμε κερδίσει τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό, με την άψογη συμπεριφορά μας».

Στις έως τώρα κινήσεις της ομάδας, αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος του ΤΑΠ ΑΕ Ποντίων, Κώστας Καραφουλίδης, ο οποίος είπε: «Με εντολή του Δ. Σ. του Τ.Α.Π. ΑΕ Ποντίων ακολουθήθηκε η παρακάτω διαδικασία: Γνωρίζοντας ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Πρωταθλήματος της Football League στείλαμε υπόμνημα στο προεδρείο της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής ζητώντας αφ’ ενός η κλήρωση να γίνει με την επιφύλαξη της έκδοσης αποφάσεων για τις τύχες ομάδων που εκκρεμούν στην Ε.Ε.Α. και στην αθλητική δικαιοσύνη. Εκκρεμεί η αδειοδότηση για την Αναγέννηση Γιαννιτσών και τον Διαγόρα ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις σχετικά με τις ομάδες που εμπλέκονται στα «στημένα» παιχνίδια.
Αφ’ ετέρου, ζητήσαμε από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής, στην περίπτωση που τελεσφορήσει ο αγώνας μας και η ομάδα μας αγωνιστεί στηFootball League, να οριστεί κλειδάριθμος με τον Πιερικό, με τον οποίο εδρεύουμε στην ίδια πόλη.
Γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα αποφασίζει η ΕΕΑ για την έκδοση ή μη πιστοποιητικού συμμετοχής της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Οι ομάδες κερδίζουν την άνοδο μέσα στα γήπεδα όμως και έξω από αυτά, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις τους, αλλιώς μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνιστό. Εμείς επισημάναμε την εκκρεμότητα της ομάδας αυτής να εξοφλήσει τους ποδοσφαιριστές και τους υπόλοιπους εργαζομένους ενώ, μετά από έρευνες, αμφισβητούμε και το περιεχόμενο της ασφαλιστικής ενημερότητας. Ζητήσαμε, τέλος, από την επιτροπή, να ζητήσει τη συνδρομή από όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία και εν τέλει να συμμορφωθούν με τα όσα επιτάσσει ο νόμος, όσες ομάδες τον έχουν παραβεί.
Αυτές τις ενέργειες έκανε το ΤΑΠ ΑΕ Ποντίων για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της αλλά και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Αν χρειαστεί να γίνουν και άλλες ενέργειες, αυτό θα αποφασιστεί από το Δ.Σ».
Κλείνοντας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η διοίκηση είναι σε θέση να αποδείξει όσα επικαλείται. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η ομάδα είναι σύννομη σε όλες τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά στο πιστοποιητικό, την έκδοση δελτίων, συμβολαίων ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία καταγγελία εις βάρος της ή απαίτηση από οποιονδήποτε. «Το μόνο που απομένει, εφ’ όσον πάρουμε το «εισιτήριο» ανόδου, είναι η αλλαγή από ΤΑΠ σε ΠΑΕ, πράγμα για το οποίο έχει ήδη γίνει προεργασία. Για λόγους fairplay και ευγένειας δεν αναφερόμαστε και σε άλλα σωματεία, όμως, αν χρειαστεί, θα μας ακούσει δυνατά όλη η Ελλάδα. Ευελπιστούμε ότι τη Δευτέρα, η ΑΕ Ποντίων θα συμμετάσχει στην κλήρωση της.

http://katerinisport.gr/