Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Υποβιβάζουν ομάδες στο πόδι, με συζητήσεις του… καφενείου


Η απόφαση που πήρε το απόγευμα της Παρασκευής η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης επιβεβαιώνει όλους όσοι ισχυρίζονται πώς το ποδόσφαιρο
έχει γίνει αντικείμενο συναλλαγής ανάμεσα σε πολιτικούς και δικαστικούς. Χωρίς την παραμικρή διάθεση να κάνουμε τον συνήγορο των Αρκάδων, το συμπέρασμα που βγάλαμε από την ακροαματική διαδικασία, την ανάγνωση των στοιχείων και την απόφαση μας οδηγεί ευθέως στη διαπλοκή των εξουσιών.
Καταδικάστηκε μία ομάδα επειδή ένας φυγόδικος, ο Μάκης Ψωμιάδης, συζητούσε στο τηλέφωνο και έλεγε ότι ο Αχιλλέας Μπέος πήρε 500.000 ευρώ για να δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου τον αγώνα στον Αστέρα Τρίπολης.
Η αξιοπιστία του Ψωμιάδη έχει ήδη κριθεί με την εξαφάνισή του όταν εκδόθηκε ένταλμα προφυλάκισής του, αν και 10 μέρες νωρίτερα κατέθεσε ο ίδιος στον ανακριτή πως «ήμουν έτοιμος να παραδοθώ». Όταν κλήθηκε να αποδείξει του λόγου του το αληθές, ο Big Mac χάθηκε από προσώπου γη. Με τα σενάρια για τον τόπο που κρύβεται να τον στέλνουν έως την… Αίγυπτο!
Κι, όμως, βρέθηκαν στελέχη μίας επιτροπής που έδωσαν βάση σε όσα έλεγε ο Ψωμιάδης σε μία τηλεφωνική συνομιλία του. Που εκτός των άλλων δεν βγάζει και νόημα, διότι όταν ο συνομιλητής του υποστηρίζει πώς «είναι πολλά τα 500 χιλιάρικα», ο Μάκαρος ρίχνει το ποσό της δωροδοκίας. «Έ, τότε θα τους πήρε 300 χιλιάδες».
Ο υποβιβασμός του Αστέρα επιβεβαιώνει ότι η συντεταγμένη πολιτεία -αν αρμόζει αυτό το κομπλιμέντο στη σημερινή κυβέρνηση και τα παρακλάδια της-, έχουν βάλει το ποδόσφαιρο στον μύλο του αποπροσανατολισμού και αλέθουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Και έτσι την πληρώνει το άθλημα.
Το ποδόσφαιρο ταλαιπωρείται από όσα πράττουν οι εκφραστές της πολιτικής βούλησης σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία με διάφορους δικαστικούς κύκλους. Με ανθρώπους που συνεργάζονται άψογα και καταφέρνουν να δίνουν τροφή στην κοινή γνώμη κάθε φορά που χρειάζεται η κυβέρνηση ένα… σκριν.
Την ώρα που έχει αποδειχθεί από αδιάσειστα στοιχεία η δωροδοκία πολιτικών κομμάτων, πρώην υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών, η δικαστική έρευνα οδηγεί στην τιμωρία ομάδων με μοναδικό στοιχείο τηλεφωνικές συνομιλίες τρίτων και αναξιόπιστων ανθρώπων.
Για συνείδηση όσων λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Την έχουν απολέσει προ πολλού. Τη θυσίασαν στον βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών και στη διάθεση για εξυπηρετήσεις προς πολιτικούς και όχι μόνο.
Ακούγεται σκληρή η διαπίστωση, αλλά αποτυπώνει την πραγματικότητα. Διαλύεται μία ομάδα για δωροδοκία χωρίς να βρεθούν χρήματα. Δίχως να υπάρχουν στοιχεία. Χωρίς συγκεκριμένες καταθέσεις. Απλά και μόνο από μία τηλεφωνική συνομιλία. Κατά σύμπτωση η απόφαση βγήκε τις ημέρες που βρίσκεται στην Αθήνα η Τρόικα. Όπως εκδόθηκαν τα εντάλματα την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.
Φυσικά και ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Ούτε ο Ψωμιάδης, ο Μπέος, ο Τσακογιάννης και τα άλλα παιδιά είναι αθώα, άβγαλτα και κατασυκοφαντημένα. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τις βρωμοδουλειές τους τις έχουν κάνει. Αλλά δεν νομιμοποιείται η καταδίκη των ομάδων, χωρίς στοιχεία, δίχως αποδείξεις. Εδώ καταστρατηγείται κάθε έννοια νομιμότητας. Οι κανονισμοί και οι νόμοι γίνονται όπλα, τα οποία στρέφονται όπου βολεύει την κυβέρνηση.

Υ.Γ.: Μπορεί να έχει σχέση η απόφαση για τον υποβιβασμό του Αστέρα με την ενδοκυβερνητική κόντρα για την απελευθέρωση των ταξί; Διότι και αυτό ακούγεται από άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην πολιτική.

http://www.kentrinews.gr/