Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Υπό κηδεμονία με απόφαση δικαστηρίου, η πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας


Κάτω από την προστασία των συγγενών της βάζει η δικαιοσύνη την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, τη Λιλιάν Μπετανκούρ του Οίκου L’Oreal, καθώς κρίθηκε ότι πάσχει από άνοια και
Αλτσχάϊμερ και δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τη μυθώδη περιουσία της. Μάλιστα, το αίτημα κατέθεσε στο δικαστήριο η κόρη της Φρανσουάζ, η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την μητέρα της εδώ και πολλά χρόνια. 

Οι δικηγόροι της 88χρονης ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση, ενώ  Λιλιάν Μπετανκούρ είχε απειλήσει ότι θα εγκαταλείψει την Γαλλία στην περίπτωση που το δικαστήριο δικαιώσει την κόρη της. Η ηλικιωμένη κληρονόμος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το χειρότερο από όλα είναι να εξαρτάσαι από την Φρανσουαζ!» Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, η Μπετανκούρ τίθεται υπό την κηδεμονία του εγγονού της Ζαν-Βικτορ Μέγιερς, ενώ την περιουσία της θα διαχειρίζονται ο Ζαν Βίκτορ και ο έτερος αδελφός.

Η διαμάχη στην οικογένεια για τα δισεκατομμύρια της 88χρονης ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η κόρη της κατήγγειλε τον φωτογράφο Φρανσουά Μαρί Μπανιέ, ότι εκμεταλλεύεται την κακή κατάσταση της υγείας της μητέρας της με στόχο να του μεταβιβάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της. Πιο συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι ο φωτογράφος είχε βάλει στο μάτι έργα τέχνης και μετρητά συνολικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.