Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για την απεργία 19-20 Οκτωβρίου: «Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τα εργασιακά δικαιώματά μας»


Συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Βαλάσης Κοτρώνης το πρωί της Δευτέρας με αφορμή την 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και
ΑΔΕΔΥ. Σε αυτή θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της Πιερίας, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, έξω από το Εργατικό Κέντρο.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
«Δεν πρόκειται για ανικανότητα απλά. Πρόκειται για μια κυβερνητική ανικανότητα που εκτελεί με μεθοδική ψυχραιμία το Συμβόλαιο Θανάτου των εργαζόμενων, της κοινωνίας και της οικονομίας που της έχουν αναθέσει η Τρόικα και οι δανειστές.

Πρόκειται για αποφάσεις που όμοιες τους δεν έχει γνωρίσει ο τόπος, που καταργούν το Εργατικό Δίκαιο και τις Συνταγματικές προστατευτικές του διατάξεις.

Καταστρατηγούν κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας. Έχουν ωμά κουρελιάσει το ίδιο το Σύνταγμα.

Το πολυνομοσχέδιο καταργεί τα πάντα: Σύνταγμα, Εργατικό Δίκαιο, Συνδικάτα, κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα, βάζει στο γύψο της απόλυτης φτώχειας και αναξιοπρέπειας εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους και άνεργους.

Μισθοί πείνας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, καταργείται το Σύνταγμα, θεσμοθετείται η εργασιακή ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων με μισθούς εξαθλίωσης. Η εργοδοσία γίνεται πανίσχυρα εκδικητική και αυταρχική για να πάρει ρεβάνς από τις εργατικές κατακτήσεις.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μαζί με τους δημόσιους υπαλλήλους δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε.

Ο γενικός ξεσηκωμός για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων είναι η μόνη λύση για να μην αφήσουμε να καταργήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η 48ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2011 πρέπει να είναι καθολική, μαζική, ενωτική και εξαιρετικά μαχητική.

Χωρίς λογικές διχασμού μεταξύ των εργαζομένων ούτε λογικές υποταγής και μοιρολατρίας απαιτείται η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων.

Το Εργατικό μας Κέντρο καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε ένα Γενικό Πανεργατικό Ξεσηκωμό για την ποιο μεγάλη μαζική απεργία που πρέπει να γνωρίσει ο τόπος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»

http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Site=105825703