Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ψυχρολουσία και μέσα στο ΠΑΣΟΚ – Για εκλογές έκανε λόγο ο Δ. Λιντζέρης!

Ψυχρολουσία ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση προκειμένου να πιάσει (όπως αναφέρει για άλλη μια φορά) τους στόχους που τέθηκαν από την τρόικα και να κλείσει τις
τρύπες του προϋπολογισμού. Ήδη έχει επανέλθει ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η συζήτηση για συγκυβέρνηση ή εκλογές και αναμένονται αντιδράσεις.
Το κλίμα είναι βαρύ και σε μια προσπάθεια να προλάβει τις «εκπλήξεις» και να αποφορτίσει το κλίμα, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος, προκειμένου να τους ενημερώσει για την αναγκαιότητα των οικονομικών μέτρων. Φέρεται δε να είπε, ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, διότι μια διαφορετική πορεία θα είχε βαριές επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες», ενώ «αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα θα πήγαιναν χαμένες οι θυσίες των πολιτών». Δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, και τους ζήτησε να επιδείξουν σθένος, τώρα που «είναι η πιο κρίσιμη μάχη».

Ωστόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τελούν εν αναμονή, καθώς η ανακοίνωση των μέτρων δεν έχει ολοκληρωθεί και θεωρούν ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και άλλο. Ενδεικτική του κλίματος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι η δήλωση του βουλευτή Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Λιντζέρη: «Από τη στιγμή που τα ταμειακά αποθέματα τελειώνουν, έστω και την ύστατη φορά να ληφθούν μέτρα. Όμως αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ανήμπορη να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί. Η λύση πρέπει να είναι πολιτική και μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού να πάμε ή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή στις κάλπες», είπε ο κ. Λιντζέρης στα «Νέα». Σύμφωνα, μάλιστα με την εφημερίδα, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσαν ήδη τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Έξαρχο για «κόκκινες γραμμές» και επιφυλάχτηκαν να καθορίσουν τη στάση που θα ακολουθήσουν αφού διαβάσουν πρώτα αναλυτικά το τι περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο μέτρων.
Χθες το βράδυ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alter, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «αυτά είναι τα τελευταία μέτρα». Ωστόσο, πολύ γρήγορα διαψεύστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», απάντησε με νόημα: «Η ζωή δεν σταματά ποτέ».
Το πακέτο των μέτρων και το αν θα υπάρξουν… προσθήκες, θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, όταν θα βρίσκονται στην Αθήνα τα στελέχη της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο πιθανό είναι τα μέτρα για περικοπές των συντάξεων, μείωση του αφορολογήτου, ενιαίο μισθολόγιο και εθνικό φορολογικό σύστημα, να κατατεθούν όλα μαζί στη Βουλή και όχι τμηματικά, πιθανότατα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ξεχωριστά αναμένεται να κατατεθεί μόνο το νέο φορολογικό, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ψηφιστεί έως το τέλος του επόμενου μήνα.

http://www.eklogika.gr/news/6122