Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μις Πίγκι… διευθύντρια περιοδικού γυναικείας μόδας!

Οι διάσημες κούκλες του ’70 προσπαθούν να σώσουν το Muppet Theatre μέσω τηλεμαραθώνιου
miss piki Η Μις Πίγκι... διευθύντρια περιοδικού γυναικείας μόδας!
Το «Muppets from Space» («Muppets εξ’ ουρανού»), ταινία γυρισμένη πριν από περίπου 12 χρόνια, αποτελεί την τελευταία μέχρι σήμερα κινηματογραφική εμφάνιση της περίφημης παρέας μαριονετών, η οποία αφού πρώτα κατέκτησε με το σπαθί της την
τηλεόραση της δεκαετίας του 1970, μπήκε σιγά -σιγά και στα λημέρια του κινηματογράφου.

Σε λίγο καιρό όμως οι πολυτάλαντες …μαριονέτες που γεννήθηκαν μέσα από την φαντασία του Τζιμ Χένσον(1936- 1990) προβλέπεται ότι θα διασκεδάσουν εκ νέου τους πιστούς φαν τους ευελπιστώντας να κερδίσουν επιπλέον κοινό. Μια καινούργια ταινία που τιτλοφορείται απλώς «The Muppets» δείχνει να διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει μία από τις πλέον διασκεδαστικές εκπλήξεις της νέας σεζόν στην οποία το καλό χιούμορ θα είναι ενδεχομένως αναγκαίο.

Τι περιμένουμε όμως από την νέα ταινία στην οποία, φυσικά οι κούκλες αναμειγνύονται με ζωντανούς ηθοποιούς; Εδώ ο μεγαλύτερος fan των Muppets στον κόσμο (Τζέισον Σίγκαλ) όταν πληροφορείται ότι ένας αδίστακτος πετρελαιάς (Κρις Κούπερ) σκοπεύει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater για να στήσει στη θέση του μια πετρελαιοπηγή, αποφασίζει να βρει τον αρχηγό του τον βάτραχο Κέρμιτ προκειμένου να διοργανωθεί ο μεγαλύτερος ωηλεοπτικός μαραθώνιος στην ιστορία. Στόχος του να συγκεντρωθούν τα 10 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται, για να παραμείνει το θέατρο στη θέση του.

Εκτός από τον Κέρμιτ τον Βάτραχο, την γουρουνίτσα Μις Πίγκι η οποία μάλιστα επαγγέλεται πλέον fashion editor στο παρίσι (!), τον Αρκούδο Φόζι, τον πιο βίαο ντράμερ του κόσμου, τον Άνιμαλ και τον Γκόνζο, στην ταινία που θα δούμε συμμετέχει όλη η παλιοπαρέα των Muppets. Ο Τζέισον Σίγκελ και ο Νίκολας Στόλερ είναι σταθεροί συνεργάτες και ουσιαστικοί εμπνευστές της αναβίωσης των μαριονετών ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη των «Muppets» βρίσκουμε τον βρετανό Τζέιμς Μπόμπιν, ο οποίος μαζί με τον μουσικοσυνθέτη της ταινίας, Μπρετ ΜακΚένζι, ευθύνονται για τις καλύτερες στιγμές της ξεκαρδιστικής κωμικής σειράς του HBO «Flight of the Conchords».

Φυσικά, το «χαρτί» των Muppets ήταν πάντοτε οι guest star που παρελάμβαναν ανάμεσά τους. Από την τηλεοπτική σειρά «The Muppet Show» που άρχισε να μεταδίδεται το 1976 και σταμάτησε το 1981 είχε περάσει η αφρόκρεμα των σταρ εκείνης της εποχής από όλους τους τομείς της τέχνης (και όχι μόνον). Το να είναι κανείς καλεσμένος στα Μάπετ εθεωρείτο τιμή διότι το χιούμορ της σειράς είχε απίστευτη ζωντάνια, μπρίο και καθόλου παιδικότητα με την ευρεία έννοια.

Το 1979 οι «Muppets» έκαναν την πρώτη κινηματογραφική εισβολή τους με το «The Muppet Movie», το 1981 ήταν η σειρά του «The great Muppet Caper» και το 1984 ήρθε η ώρα της κατάκτησης του Μανχάταν. Ακολούθησαν κι άλλες ταινίες οπότε κάποια στιγμή ο μύθος άρχισε να φθίνει ,κάτι που φάνηκε στο «Muppets εξ’ ουρανού» που στην Ελλάδα δεν προβλήθηκε στις αίθουσες παρά βγήκε κατευθείαν στο βίντεο. Ενδεχομένως να ήρθε η ώρα για μια βαρβάτη επιστροφή

Ο,τι και να πούμε πάντως για τους guest stars της νέας ταινίας θα είναι λίγο. Σημειώστε μόνο πως… τα ονόματα των καλεσμένων ξεπερνούν τα 30. Ανάμεσά τους η Γούπι Γκόλντμπεργκ, ο Μπίλι Κρίσταλ, ο Ρίκι Σερβέ, η Εμιλι Μπλαντ, ο θρυλικός σταρ των δεκαετιών του 1930 και του 1940 Μίκι Ρούνεϊ (στα 91 του!) αλλά και ο ελληνικής καταγωγής Ζακ Γκαλιφιανάκις.

http://www.onlycy.com/