Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Όταν ο Γκουαρδιόλα έγινε... Μουρίνιο (vds)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απ' ότι φάνηκε το Σάββατο αποφάσισε να μιμηθεί τον πρώτο διδάξαντα και μεγάλο του αντίπαλο, Ζοσέ Μουρίνιο. Τι έκανε ο προπονητής των «μπλαουγκράνα»;
Όταν η ομάδα του είχε «καθαρίσει» το ντέρμπι με την Βιγιαρεάλ ζήτησε από τους παίκτες του και πιο συγκεκριμένα τον Σέρχιο Μπουσκέτς και τον Βίκτορ Βαλδές να παρατηρηθούν εσκεμμένα με κίτρινη κάρτα, προκειμένου να εκτίσουν την ποινή τους, στον αγώνα με την Αλμερία και να μην έχουν πρόβλημα εν όψει του «clasico» με την Ρεάλ Μαδρίτης που είναι σε μία αγωνιστική.
Ο Καταλανός τεχνικός δεν είχε καν την διακριτικότητα να στείλει έναν παίκτη του να δώσει την εντολή στους δύο παίκτης της Μπαρτσελόνα, όπως είχε κάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο στον αγώνα με τον Άγιαξ και ο φακός του Canal+, τον «έπιασε» να δίνει εντολές φωνάζοντας. Όταν μάλιστα το θέλημα του έγινε πράξη χειροκρότησε τους παίκτες του!
Ο Πορτογάλος τεχνικός των «μερέγχες» στην αναμέτρηση με τον «Αίαντα» είχε δώσει εντολή μέσω του Γέρζι Ντούντεκ, στους Σέρχιο Ράμος και Τσάμπι Αλόνσο να δεχθούν κίτρινη επίτηδες για να εκτίσουν την ποινή τους στο αδιάφορο παιχνίδι με την Οσέρ και να ξεκινήσουν «καθαροί» την φάση των νοκ-άουτ.
Τότε ο «Μου» είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών από το πάγκο της ομάδας του (που μειώθηκε σε μία μετά από έφεση) και χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Ενώ και οι παίκτες του δεν την γλίτωσαν. Η τιμωρία του Ικέρ Κασίγιας ήταν 10.000 ευρώ και του Γέρζι Ντούντεκ με 5.000 ευρώ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης σαν σύλλογος με 100.000 ευρώ.
Πλέον μένει να δούμε αν θα επέλθει τιμωρία για τους Καταλανούς. Βέβαια το συμβάν του Σαββάτου έγινε στο ισπανικό πρωτάθλημα, που είναι υπό την εποπτεία της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, και όχι επί της UEFA, όπως το Champions League.

Το... κόλπο του Μουρίνιο



Και αυτό του... Γκουαρδιόλα


Επιμέλεια: Χρήστος Μπάλλος

Πηγή... http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16490&subid=2&pubid=124914684