Φίλη, μας έστειλε συνταγή για να φτιάξετε την δική σας κρέμα αποτρίχωσης... δοκιμάστε....
- Βάλτε σε κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι ζάχαρη, χυμό από 1 λεμόνι και λίγο νερό, ίσα που να σκεπάσει τη ζάχαρη. Ανακατέψτε.... και δοκιμάστε...
Κι επειδή το έψαξα, αφού ανακατέψετε τα υλικά, βάζετε το κατσαρολάκι στο μάτι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει πηχτό σαν κρέμα, τόσο πηχτό όμως, που να μπορεί να απλωθεί με σπάτουλα - μην πήξει υπερβολικά - ( όπως το κερί και η χαλάουα). Πριν το απλώσετε αφήστε το να κρυώσει τόσο ώστε να μη σας κάψει. Το απλώνετε με σπάτουλα, και μ᾽ένα βαμβακερό ύφασμα ή τις ειδικές ταινίες που θα βάλετε τραβάτε και βγαίνουν οι τρίχες. Δηλαδή, ίδια τεχνική με το κερί και την χαλάουα.
* Οταν το μείγμα κρυώσει το ξαναζεσταίνετε
** Προσέχετε στο ζέσταμα, όταν φτιάχνετε το μείγμα, μη κρυσταλλώσει η ζάχαρη
*** Οτι περισσέψει το βάζετε σε βαζάκι που θα κλείσετε καλά και διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου
Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html#ixzz1IdlqUko6
- Βάλτε σε κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι ζάχαρη, χυμό από 1 λεμόνι και λίγο νερό, ίσα που να σκεπάσει τη ζάχαρη. Ανακατέψτε.... και δοκιμάστε...
Κι επειδή το έψαξα, αφού ανακατέψετε τα υλικά, βάζετε το κατσαρολάκι στο μάτι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει πηχτό σαν κρέμα, τόσο πηχτό όμως, που να μπορεί να απλωθεί με σπάτουλα - μην πήξει υπερβολικά - ( όπως το κερί και η χαλάουα). Πριν το απλώσετε αφήστε το να κρυώσει τόσο ώστε να μη σας κάψει. Το απλώνετε με σπάτουλα, και μ᾽ένα βαμβακερό ύφασμα ή τις ειδικές ταινίες που θα βάλετε τραβάτε και βγαίνουν οι τρίχες. Δηλαδή, ίδια τεχνική με το κερί και την χαλάουα.
* Οταν το μείγμα κρυώσει το ξαναζεσταίνετε
** Προσέχετε στο ζέσταμα, όταν φτιάχνετε το μείγμα, μη κρυσταλλώσει η ζάχαρη
*** Οτι περισσέψει το βάζετε σε βαζάκι που θα κλείσετε καλά και διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου
Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html#ixzz1IdlqUko6