Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κοστίζουν ζωές οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

Με την ζωή του πλήρωσε τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, 82χρονος στα Κουφάλια που τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από ΙΧ.

Εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρεθεί το μέσο μεταφοράς του.

Στο κέντρο υγείας Κουφαλίων,που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, υπήρχε ασθενοφόρο αλλά δεν είχε οδηγό!

Στο κέντρο υγείας απασχολούνται μόνον 3 οδηγοί. Όταν κάποιος έχει ρεπό, τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ασθενών, είπε στο ΡΘ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Ιερόθεος Γιαμουρίδης.

Όταν κλήθηκε το κέντρο υγείας Κουφαλίων, άμεσα κλήθηκε στην υπηρεσία του ο οδηγός που είχε ρεπό. Παράλληλα ειδοποιήθηκε και ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας Ν. Ιωνίας.

Τελικά τα δύο ασθενοφόρα έφτασαν στο περιστατικό σχεδόν ταυτόχρονα, μετά από περίπου μισή ώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΡΘ.

Ο 82χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά τελικά εξέπνευσε στην εντατική.

Αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό που σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία μάλιστα το κατήγγειλε στον υφυπουργό εργασίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για δολοφονική πολιτική.

Απαντώντας ο υφυπουργός σημείωσε ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης γιατρών, οδηγών και προσωπικού με συμβάσεις έργου.

Τα γεγονότα ωστόσο τον διαψεύδουν. Ο δήμαρχος Χαλκηδώνας μιλώντας στο ΡΘ τόνισε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου, στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, πιέζει εδώ και καιρό για την πρόσληψη και 4ου οδηγού ασθενοφόρου.

Ως ύστατη λύση εξετάζεται το ενδεχόμενο την θέση να καλύψει πρών εργαζόμενος στον ΟΣΕ, στο πλαίσιο των μετατάξεων του προσωπικού του οργανισμού.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καταγγέλλοντας ελλείψεις και μη καταβολή υπερωριών.
Πηγή... http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=9114