Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κρούσματα ψώρας στη Χαλκιδική, αλλά οι τοπικές αρχές περί άλλων τυρβάζουν.

Σοβαρά ερωτηματικά για τα αντανακλαστικά των αρμοδίων αρχών σε θέματα δημόσιας υγιεινής, εγείρει θέμα που αποκαλύπτει το ΡΘ.Από το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή της Νέας Σκιώνης στην Χαλκιδική καταγράφονται αυξημένα κρούσματα ψώρας.


Στην πλειοψηφία τους  ηλικιωμένοι, όπως είπε στο ΡΘ ο διοικητής του νοσοκομείου Αφροσισίων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης. Δ.  Γκρουνέλης


Ο ίδιος σημειώνει ότι ενημέρωσε άμεσα τους εμπλεκόμενους φορείς στη Χαλκιδική, αλλά έπεσε αφενός σε ώτα μη ακουόντων, αφετέρου στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Είναι χαρακτηριστικά όσα λέει στο Ρ/Θ όπου περιγράφει τον μαραθώνιο επαφών που είχε με αρμοδίους.


Ο διοικητής του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών νόσων, ενημέρωσε τα κέντρα υγείας Νέας Σκιώνης και Νέων Μουδανιών καθώς και  το νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου όμως δεν υπάρχει δερματολόγος.


Ενημερώθηκε και ο γιατρός της διεύθυνσης υγείας Χαλκιδικής , ο οποίος είπε ότι θα κινήσει διαδικασία ενημέρωσης του κοινού όταν επιστρέψει από την άδειά του, ενώ εγγράφως ενημερώθηκε και η διοίκηση της νομαρχίας προκειμένου να υποδείξει χρόνο και χώρο  για να ενημερωθούν οι πολίτες και οι φορείς από τους αρμόδιους γιατρούς για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται η ψώρα.


«Εμείς δηλώσαμε από το καλοκαίρι ότι είμαστε στη διάθεση των αρχών της Χαλκιδική. Φθάνουν τα Χριστούγεννα και κάποιος πρέπει να συντονίσει την  διαδικασία της ενημέρωσης» είπε στο Ρ/Θ ο διοικητής του νοσοκομείου Αφροσισίων και Δερματικών νόσων Θεσνίκης.


Τα καταγγελόμενα του κ. Γκρουνέλη, επιβεβαιώνονται και από το ρεπορτάζ του ΡΘ…


3 με 4 κρούσματα ακόμη  έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στο δημοτικό σχολείο Σκιώνης….


Η διευθύντρια του σχολείου ενημερώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα και εφόσον η ίδια ενδιαφέρθηκε  να μιλήσει με το δερματολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Είναι χαρακτηριστικό ότι, τόσους μήνες μετά, δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής από αρμόδια χείλη. 


Η ψώρα είναι μεταδοτική δερματική πάθηση που προκαλείται από το παράσιτο ακάρεο.


Για την αντιμετώπισή της δεν χρειάζεται νοσηλεία. Αντιμετωπίζεται με την καταλληλη θεραπευτική αγωγή.

Πηγή... http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=4737