Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο Χ.Παμπούκης ζητά από τις τράπεζες να ρίξουν χρήμα στην αγορά

Συνέντευξη στο «Τύπο της Κυριακής» παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και ζητάει διορθώσεις σε λάθη που έγιναν υπό πίεση στην οικονομική πολιτική. Επίσης θέτει ζήτημα στροφής σε μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και σημειώνει την ανάγκη μιας εθνικής πολιτειακής συμφωνίας για να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατό από την κρίση.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζει πως όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις προς αυτούς που συγκυριακά σηκώνουν περισσότερα βάρη από αυτά που τους αναλογούν και επισημαίνει πως τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη επιμονή στα θέματα της πραγματικής οικονομίας.
Ο κ. Παμπούκης τονίζει πως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι λύση και θέτει θέμα ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του τόπου.
Οσον αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης και τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των υπουργών ο κ. Παμπούκης στέλνει το δικό του μήνυμα επισημαίνοντας πως "μεμονωμένες τοποθετήσεις υπουργών και κακοφωνίες δεν βοηθούν" .
Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης ζητά από τις τράπεζες ρίξουν χρήμα στην αγορά. "Δεν είναι δυνατό οι τράπεζες να κεφαλαιοποιούν στην πραγματικότητα χρήματα του ελληνικού λαού και να μην δίνουν λογαριασμό για τίποτα. Δεν μπορεί να ισχύει το άλλος πληρώνει και άλλος χαίρεται" τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή... http://www.newscode.gr/politikh/story/25733/o-chpampoykhs-zhta-apo-tis-trapezes-na-rixoyn-chrhma-sthn-agora