Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Οι "216" και η Άντζελα

Η λαϊκή τραγουδίστρια ήταν από τα πρώτα ονόματα που έγιναν γνωστά, ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση των «νονών της νύχτας», γνωστότερη και ως «υπόθεση των 217». Προφανώς η ΕΥΠ, μέσω των γνωστών κοριών – βαλιτσάκια την παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, υποκλέπτοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες της.
 Σε αυτό το μαγνητοφωνημένο υλικό συμπεριλαμβάνονται συνομιλίες της τραγουδίστριας με άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα, με άτομα του άμεσου περιβάλλοντος της ενώ υπάρχουν και συνομιλίες τρίτων οι οποίες αναφέρονται στην Άντζελα Δημητρίου. Λέξη- κλειδί είναι οι «επιταγές», υπόθεση γνωστή, η οποία άρχισε με την σύλληψη της τραγουδίστριας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για ακάλυπτες επιταγές. Η Άντζελα Δημητρίου είχε τότε οδηγηθεί στο Α.Τ. Περιστερίου και αργότερα κατέληξε στο ιδιωτικό νοσοκομείο «METROPOLITAN» ως… ασθενής.

Στις συνομιλίες αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει και ο κουμπάρος της τραγουδίστριας, ο οποίος επιχειρεί να «ξεμπλέξει» την Άντζελα Δημητρίου από την υπόθεση των ακάλυπτων επιταγών ως διαμεσολαβητής. Το στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι και ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται σε αστυνομικούς (του Α.Τ. Περιστερίου επί του προκειμένου), γνωστό άτομο της νύχτας με ευρύ ποινικό μητρώο.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της τραγουδίστριας στάθηκε ο –επίσης κατηγορούμενος- «κουμπάρος» της, Γιώργος Ρέντας, ο οποίος επικοινωνεί με το πρωτοπαλίκαρο –κατά την αστυνομία- της «ομάδας Βλαστού», Μανώλη Χέλμη, προκειμένου να μεριμνήσει ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία της Άντζελας Δημητρίου.

Πρώτο μέλημα της ομάδας των «νονών» είναι να επικοινωνήσουν με γνωστούς τους αστυνομικού στο Α.Τ. Περιστερίου και να αφεθεί ελεύθερη η καλλιτέχνιδα.

Χέλμης (Κ029): Έλα φίλε
Ρέντας: Έεεε… Ακούλη.
Χ: Με πήρε αυτή η καρ...λα η κουμπάρα μου, να πούμε, η Άντζελα Δημητρίου
Ρ: Και τι θέλει;
Χ: Την έχουν στο ΑΤ Περιστερίου για ακάλυπτες επιταγές. Μπορούμε να κάνουμε τίποτα με την ξεκ...ρα;
Ρ: Εεε… είναι ο Καραπάνος εκεί… για κάτσε να δω περίμενε… Παίρνω τον Καραπάνο, περίμενε.
Χ: Ναι. Έλα, γεια…

Για περισσότερα κι αναλυτικότερα στοιχεία πατήστε εδώ στο site της zoygla.gr