Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Σε κλίμα συγκίνησης πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον ακαδημαϊκό, θεατρικό συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιάκωβο Καμπανέλλη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο Μανώλης Γλέζος κ.α.
Το παρών έδωσαν και ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες του πνεύματος, καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Παναγιώτης Τέτσης, η Κική Δημουλά, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Πλάτων Μαυρομούστακος, καθώς και πολλοί ηθοποιοί και τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Καζάκος, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Άννα Βαγενά η Άννα Φόνσου, η Κοραλία Καράντη, η Αφροδίτη Γρηγοριάδου κ.α.
"Για την προσωπικότητα που σφράγισε την ελληνική δραματουργία", μίλησε ο ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος, απευθύνοντας το ύστατο χαίρε στον δημοκράτη, τον ποιητή και τον άνθρωπο. Επικήδειο εκφώνησε και ο συγγραφέας Κώστας Γεωργουσόπουλος, που χαρακτήρισε τον Ιάκωβο Καμπανέλλη «χαρτογράφο των παθών του λόγου,», ο οποίος «δημιούργησε σχολή και όχι στερεότυπα σχολής».
Στεφάνια έστειλαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ο πρέσβης της Κύπρου, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Διοίκηση Εργαζομένων της ΕΡΤ, το προσωπικό της ΑΕΠΙ, η Ελληνική Ραδιοφωνία, η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κλπ.

Πηγή... http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=264743